Published On: pén, ápr 3rd, 2015

A JNT Security-é a takarékszövetkezeti integráció nagy részének értékszállítása

jnt-securityA Magyar Posta csoport tagja, a JNT Security Kft. láthatja el a takarékszövetkezeti integrációban részt vevő szervezetek jelentős részének értékszállítási feladatait – közölte a Magyar Posta és a Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. (Takarékbank) szerdán az MTI-vel. Az integráció egyebek mellett a hitelezési aktivitás növelését, a vidék pénzügyi infrastruktúrájának fejlesztését segíti.

A tájékoztatás szerint a Takarékbank negyven, az FHB Jelzálogbank Nyrt. tízszázalékos tulajdonrészt vásárolt a JNT Security Kft.-ben március 31-én, egyben hosszú távú szolgáltatási szerződést is kötöttek. A JNT meghatározó és legnagyobb tulajdonosa továbbra is a Magyar Posta csoport marad ötven százalékos részesedéssel – írják.

Az együttműködés eredményeként a JNT láthatja el a jövőben a Takarékbank és az FHB Kereskedelmi Bank Zrt. teljes hálózatának értékszállítási és értékfeldolgozási feladatait, valamint az integrációban résztvevő takarékszövetkezetek jelentős részének hálózatában is a JNT végezheti majd az értéklogisztikai tevékenységet.

Mint írják, ez a jelenlegi több mint ezer, a JNT által kiszolgált szállítási ponton túl közel kétezer új szállítási pontot jelent, valamint érinti a pénzügyi szolgáltatást végző bank- és takarékszövetkezeti fiókhálózatot és az említett intézmények által üzemeltetett ATM hálózat egy részét. A JNT értékesített részesedésének vételára független tanácsadó által elkészített cégértékelésen alapul, az adásvételi tranzakciók zárására még 2015 első félévében sor kerül.

A JNT budapesti székhelyen található központja mellett 13 telephellyel rendelkezik, amely révén országos lefedettségű készpénzszállítási és értékfeldolgozási logisztikai hálózatot üzemeltet, és a Magyar Posta mellett már eddig is több nagyvállalat, így például a Szerencsejáték Zrt., a MÁV Start Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. számára is nyújt értéklogisztikai szolgáltatásokat — írja az MTI.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

autoalkatreszek24.hu