Published On: ked, Sze 5th, 2017

A johanniták is bekapcsolódnak a fővárosi mentési munkákba

A Johannita Segítő Szolgálat is részt vesz a mentési feladatok ellátásában hétfőtől – mondta Porcsalmy László, a szolgálat elnöke.

Ismertette: a szervezet az Országos Mentőszolgálattal (OMSZ) közreműködői szerződést kötött, amelynek keretében részt vehet a fővárosi mentésben. A johannita mentőautó johannita legénységgel várja az OMSZ-tól érkező riasztásokat. A munka önkéntes, nem kapnak érte térítést, miként a segítő szolgálat sem fizet a résztvevőknek.

A keresztény szellemiségű szakembereket hívták, és várják továbbra is a segíteni szándékozókat – hívta fel a figyelmet Porcsalmy. Az elnök felidézte, a szolgálat 2006-ban kezdett elsősegélynyújtást oktatni diákoknak, majd tevékenységüket kibővítették, 2014-ben kapták meg az engedélyt az őrzött betegszállításra és rendezvények egészségügyi biztosítására.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

autoalkatreszek24.hu