A NAV 285 millióért vesz kamerarendszert a határra

Az Anti-Loop Hungary Vagyon- és Tűzvédelmi Zrt. és a RIEL Elektronikai Kft. konzorciuma nyerte meg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) tenderét, amelyet az adóhatóság tavaly ősszel írt ki egy fővárosi, valamint a magyar-ukrán és a magyar-szerb határszakaszon üzemelő térfigyelő rendszerre.

 

 

A NAV tenderének meghirdetéséről szóló korábbi cikkünket itt olvashatja.

 

A Közbeszerzési Értesítőben megjelent tájékoztatás szerint a tendernyertes nettó 285 millió forint értékű ajánlat mintegy 40 millióval haladja meg az előzetesen becsült értéket.

A NAV tájékoztatása szerint a vállalkozási szerződés kiterjed a határátkelőhelyek térfigyelő kamerarendszerének továbbfejlesztésére, korszerűsítésére, valamint a kapcsolódó (járulékos) szolgáltatások elvégzésére is.

A NAV biztonsági térfigyelő kamerarendszerét – a Schengen Alap SA-VPOP-13 számú projektje keretében – többszintű hierarchiában, összesen 21 helyszínen 2007-ben építették ki. A NAV az Európai Bizottság Külső Határok Alap (KHA) 2012. évi programja – BM/9297-1/2011. számon és a BM/9833-1/2012. számon meghirdetett pályázati felhívások – keretében a rendszer továbbfejlesztésére irányuló pályázatot nyújtott be. A KHA/2012/3.1.1. azonosítójú „Határátkelőhelyek térfigyelő rendszerének továbbfejlesztése” elnevezéssel benyújtott projekt támogathatósága esetén a tervezett fejlesztés költségeinek 75 százalékát a KHA programban, 25 százalékát pedig hazai forrásból, a Belügyminisztériumon keresztül finanszírozzák.

A tendernyertes Anti-Loop Hungary Vagyon- és Tűzvédelmi Zrt. és RIEL Elektronikai Kft.-n kívül a tender ajánlattevői között volt még a Persecutor Vagyonvédelmi Kft., a G4S Biztonságtechnikai Zrt., valamint az AGIS Fire & Security Kft. is.

Forrás: BP
Szerző: Novák Csaba

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment