Published On: pén, ápr 28th, 2017

Axis: bravúros első negyedév

Összesen 29 százalékkal növelte nettó értékesítési árbevételét az ip-alapú megfigyelőeszközöket gyártó vállalat az idei első negyedévben az egy évvel korábbihoz képest.

A svédországi Axis Communications értékesítési árbevétele a tavalyi első negyedévben elért 1,567 milliárdról 2,027 milliárd svéd koronára nőtt az idei első három hónapban. Az Axis üzemi nyeresége 234 millió koronát tett ki a 2016 azonos időszakában elért 153 millió korona után, amely 11,6 százalékos működési nyereséghányadnak felel meg.

A vállalat adózás utáni nyeresége 177 millió korona volt az idei első negyedévben, szemben az egy évvel korábbi 114 millióval. Az egy részvényre jutó nyereség 2,55 korona volt idén január és március között, a tavalyi első negyedéves 1,64 korona után.

„Erőteljes növekedés és nyereségesség jellemezte 2017 első negyedévét” – kommentálta az Axis pénzügyi jelentését a társaság elnöke. Ray Mauritsson hozzátette: jelentősen hozzájárult az értékesítési mutatók növekedéséhez az is, hogy az Axis disztribútorai tekintélyes készleteladásokat teljesítettek, amely a 2016 végén érzékelt kereslet-növekedés eredménye. Mindezek nyomán az idei első negyedévben a disztribútoroknak újra fel kellett tölteniük készleteiket. A devizaárfolyamok hatásai, valamint a 2016-ben felvásárolt vállalatok is pozitív módon járultak hozzá az Axis Communications eredményeihez az első negyedévben. Mindazonáltal Mauritsson azt is megjegyezte, hogy ezektől a hatásoktól eltekintve is igen erős teljesítményt nyújtott a vállalat az év első három hónapjában.

A vállalat stratégiájának lényeges eleme a globális piaci jelenlét, e tekintetben pedig érdemes megjegyezni, hogy 2017 elején számos új irodát nyitott meg a cég, így világszerte tovább növelte az értékesítési területen dolgozó alkalmazottai számát.

Nem sokkal az idei első negyedév után több új terméket és megoldást is bemutatott az Axis a legnagyobb tengerentúli biztonsági szakvásáron, a Las Vegas-i ISC Westen. Ezek egyike az új FA-sorozat, amelynek modulárisan felépülő kamerái kimondottan diszkrét megfigyelést tesznek lehetővé. A társaság ugyancsak az amerikai vásáron mutatta be a radartechnológián alapuló megfigyelési megoldását, amely kiváló kiegészítője lehet a már létező rendszereknek.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

autoalkatreszek24.hu