Published On: pén, Sze 1st, 2017

Csapatépítő tábort tartanak a honvéd kadét szakgimnáziumi képzés elsőseinek

Csapatépítő tábort tartott Pákozdon a Honvédelmi Minisztérium és a Honvéd Vezérkar az idei tanévben induló honvéd kadét ágazati szakképzésbe felvett szakgimnáziumi tanulóknak – közölte Szabó Ferenc, a Honvéd Vezérkar Kiképzési és Oktatási Csoportfőnökségének főtisztje.

A 2017/18-as tanévben indított szakgimnáziumi képzésre felvett 14 éves gyerekeket a pákozdi Katonai Emlékparkban tartott tábor első napján csoportokba osztották, majd kenutúrára mentek – ismertette. Kedden tartották a Hazafiság iskolája elnevezésű programot, amelynek keretében különböző helyszíneken felidézik az 1848/49-es szabadságharc, valamint a két világháború főbb eseményeit. A táborozók emellett megismerkedhettek az alapvető katonai alaki fogásokkal, valamint a múlt és a jelen haditechnikai eszközeivel. A harmadik napon a csapatok tájékozódási versenyen vettek részt.

Szabó  azt mondta: azért tartották meg a tábort, hogy az évfolyamot adó 65 gyerek – akiknek nagy többsége kollégiumban fog lakni, együtt fog élni – minél jobban megismerje egymást, leendő tanárait és a kollégiumi nevelőket.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

autoalkatreszek24.hu