Drogültetvényt számoltak fel és kábítószer-terjesztőket fogtak el a rendőrök Baranyában

kannabiszTöbb mint háromszáz tő kannabiszból álló ültetvényt számoltak fel a baranyai rendőrök a Pécsváradhoz közeli Feked külterületén, ahol elfogták a termesztéssel gyanúsított két férfit, míg Pécsen két feltételezett terjesztőt vettek őrizetbe.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu-n szerdán megjelent közleményében azt írta, hogy a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei egy 32 éves és egy 24 éves pécsváradi férfit fogtak el Feked külterületén, éppen akkor, amikor az ültetvényre érkeztek locsolni. Az eljárás adatai szerint az ültetvényhez szükséges eszközöket, magokat közösen szerezték be. A rendőrök a területről 311 tő kannabiszt és a növények gondozásához kellő eszközöket foglaltak le.

A bűncselekménnyel összefüggésben Pécsen egy 24 éves helyi férfit, valamint egy 28 éves pécsváradi férfit is elfogtak. Utóbbi otthonában 327 tő különböző fejlettségű kannabisz növényt foglaltak le. A 24 éves pécsi férfi lakásában 224 gramm kábítószergyanús anyagot találtak. Mindkettőjük ellen kábítószer-kereskedelem, míg az ültetvényen elfogott két férfi ellen kábítószer birtoklása miatt nyomoz a rendőrség. A rendőrség a négy gyanúsítottat őrizetbe vette és kezdeményezi a letartóztatásukat.

Jogerősen hat év börtönre ítéltek egy férfit, aki pénzt csalt ki egy nőtől
Hat év börtönbüntetésre ítélt a Győri Ítélőtábla egy visszaeső férfit jogerősen, aki nemlétező belügyminisztériumi ismerősére hivatkozva csalt ki pénzt egy nőtől — közölte a Győri Fellebbviteli Főügyészség. A férfi 2018 szeptemberében letartóztatásból szabadult, majd egy szombathelyi panzióban szállt meg, ahol megismerkedett egy nővel. A nő elmesélte neki, hogy az Amerikai Egyesült Államokba szeretne utazni dolgozni, azonban a szükséges iratok beszerzése lassú és nehézkes. A férfi valótlanul azt állította, hogy van egy Belügyminisztériumban dolgozó ismerőse, aki pénzért segíteni tud a gyorsabb ügyintézésben. A nő 1200 eurót adott át a férfinak. Az iratok megszerzése érdekében a férfi nem tett semmit, a megkárosított nő 2018 novemberében feljelentette. A nő könnyen megúszta: befolyás vásárlásának bűntette miatt megrovásban részesítették.


Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment