Elhunyt Valenta László nyugalmazott rendőrtábornok

Valenta LászlóCsaládja körében hunyt Valenta László nyugalmazott rendőr dandártábornok.

Valenta László az ORFK gazdasági és informatikai igazgatójaként „ment nyugdíjba” 1996-ban. Ezt követően magánvállalkozásba fogott. A mai belügyminiszterrel, Pintér Sándorral együtt alapították meg 1997-ben a Preventív-Security nevű biztonsági cégét, de később egy tanácsadó céget is alapítottak közösen.

Ezt követően, 2002-ben, az első Orbán-kormány idején Valenta Lászlót visszahívták az államigazgatási szektorba, a Belügyminisztérium kabinetfőnöki tisztét töltötte be. A 2002-es kormányváltás után ismét a Preventív-Securitynél folytatta. A Belügyminisztérium Ellenőrzési Főosztálya vezetőjeként Szent György Érdemjellel ismerték el több évtizedes kimagasló, példaértékű szolgálati tevékenységét 2013-ban.

A második Orbán-kormány ideje alatt, a vörösiszap-katasztrófa után Bakondi György kormánybiztos felügyelete alá rendelt Mal Zrt.-nél Valenta lett Bakondi ellenőrzésért felelős helyettese. 2014-ben pedig Valenta lett a Személy Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara elnöke.

A belügyminiszter 2019. februárjában kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréséül, születésnapja alkalmából Szemere Bertalan Érdemjelet adományozott Valenta Lászlónak.

Az egykori Műszaki és Természettudományi Egyesületek Szövetsége (MTESZ) a múlt század haladó értelmiségi elitjét fogta össze. A szövetség utódjának, a Gazdálkodási és Tudományos Társaságok Szövetségének (GTTSZ) Valenta László volt az elnöke. A GTTSZ a Biztonságpiac.hu-val közös konferenciáinak fő partnere, örökös támogatója volt Valenta László.

Már most fájó a hiánya…


 

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment