Axis
|

Évről-évre nő a betörések száma Magyarországon

Magyarországon az elmúlt négy évben több mint 20 százalékkal növekedett a betöréses lopások száma. A betörésekhez sokszor még most is a hanyag tulajdonosok szolgáltatják az alkalmat, miközben ma már akár mobiltelefonon is követhetjük a lakásunk körüli történéseket.

A Belügyminisztérium által nemrég nyilvánosságra hozott statisztika szerint 2009 óta folyamatosan növekszik a betörések száma Magyarországon, 375.382-ről 451.512-re, ami több mint 20 százalékos növekedést jelent az elmúlt négy évben. A statisztikák szerint hasonló a tendencia egész Európában: 2007 és 2010 között átlagosan 7 százalékkal emelkedett a betöréses vagyonelleni bűncselekmények száma. Különösen súlyos a helyzet Görögországban, ahol 60 százalékkal, illetve Romániában, ahol több mint 30 százalékkal emelkedett a mutató.

A khdirektbiztositas.hu tapasztalata szerint betöréses lopások elkövetési módját továbbra is gyakran az ingatlanok tulajdonosainak szokásai alakítják. Így például továbbra is gyakoriak a betöréses lopások az időszakosan használt nyaralókban, hétvégi házakban. Ugyanígy gyakori a nem megfelelő gondossággal lezárt ingatlanokba történő betörés a nyitva felejtett ablakok, erkélyajtók kihasználásával vagy az építés alatt lévő ingatlanokba történő betörés. A khdirektbiztositas.hu adatai szerint területileg különösen veszélyeztetettek a sűrűn lakott városközpontok – ahol a lakók nem ismerik egymást -, illetve nyaralóövezetek és tanyák.

Kaszab Attila, a K&H Biztosító vezérigazgató-helyettese azt javasolja, hogy lakásbiztosítás kötésekor érdemes érdeklődni, hogy milyen védelmi szint meglétéhez köti a biztosító a biztosítást. „Mechanikus és elektronikai védelmi megoldások egész tárháza áll ma már rendelkezésre, ezek közül a biztosítók által minősített termékeket érdemes választani. A digitális rögzítőrendszerek terjedésével akár arra is lehetőség van, hogy a tulajdonos okostelefon segítségével nyomon követhesse az ingatlanja körüli történéseket”- mondta el a szakértő.

Forrás: BP

h i r d e t é s

A cikk URL címe: http://biztonsagpiac.hu/?p=17837

Hozzászólások

FACEBOOK

Friss hozzászólások

  • Jani: Tavaly vizsgáztam le áprilisban mint biztonsági őr az iden levizsgáztam mint fegyveres biztonsági őr fbő-ös...
  • Orosz László: 2014.március01-én vizsgáztam Esztergomban.Az oktató azt mondta hogy mi már az új jogszabály alapján...
  • attila: Egyszerűen álságos az egész 8 éve ugyanannál a cégnél dolgozom ugyanazzal a cégvezetéssel,Természetesen a...
  • Povajacs: Nem az a gond, hogy lehúznak, jól jön a potya, hisz a kamarai tagok száma brutálisan megcsappant. Miért is?...
  • Magyar Biztonsági Fórum a Facebookról: Gyönyörű!

h i r d e t é s