Published On: vas, Már 4th, 2018

Floridai lövöldözés: nem tudható, pontosan mennyi fegyver van az amerikai embereknél

Nem tudni pontosan, hogy mennyi fegyver lehet az Egyesült Államok polgárainál – mondta Varga Zoltán fegyverszakértő.

A szakértő elmondta, becslések szerint az otthon tartott fegyverek száma Amerikában 270 millió, ami azt jelenti, hogy száz emberből 89 rendelkezik valamilyen fegyverrel. Hozzátette: Magyarországon – ahol az unióban az egyik legszigorúbb a szabályozás – százból csupán két embernek van valamilyen fegyvere, Szlovákiában pedig százból hatvannak.

A fegyvervásárlás feltételeinek szigorítását szorgalmazta több ponton is szerdán szenátorokkal találkozva Donald Trump, miközben több amerikai áruházlánc is bejelentette, hogy önként szigorít ezeken a feltételeken. Trump szót emelt a fegyvervásárlók átfogó háttérellenőrzése mellett, és azt is támogatta, hogy 18-ról 21 évre emeljék az alsó korhatárt. Trump több olyan intézkedést is támogatásáról biztosított, amelyet a kampányát is támogató fegyveripari lobbi, a Nemzeti Fegyverszövetség (NRA) hevesen ellenez.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

autoalkatreszek24.hu