Published On: pén, jún 14th, 2013

Haladékot kaptak a vagyonőrök a kötelező vizsgára

Az Országgyűlés tegnap elfogadta azt a törvénymódosítást, amely öt hónappal, vagyis 2014. január 1-ről 2014. május 31-ig meghosszabbítja a 2012. évi CXX. törvényben a személy- és vagyonőrök számára előírt továbbképzés teljesítésére előírt határidőt – tudta meg a Biztonságpiac.hu.


A magyarországi magánbiztonsági piacon nagy port kavart az a tavaly december 14-én kihirdetett belügyminisztériumi rendelet, amely valamennyi vagyonőr számára kötelezően írta elő a kiegészítő képzést és vizsgát. A rendelet értelmében 2014. január 1-jétől csak azok a vagyonőrök vállalhattak volna munkát, illetve tarthatták volna meg állásukat, akik idén elvégzik a továbbképzést és sikeresen levizsgáznak.

Miután a magánbiztonsági ágazat számos szereplője – a legnagyobb munkáltatók, érdekképviselet és egyéb szakmai szervezetek – jelezték aggályukat a rendelet végrehajthatóságával kapcsolatban, a törvényhozás módosította a kötelező továbbképzés és vizsga igazolására adott határidőt.

Ennek értelmében tehát, vagyonőröknek 2014. május 31-ig kell teljesíteniük a továbbképzést, a vizsga sikeres teljesítését pedig 2014. június 1-jétől ellenőrizhetik.

 Forrás: Biztonságpiac.hu

Displaying 59 hozzászólás
Have Your Say
 1. Péter szerint:

  Tisztelt Kollégák !

  Én valamikor 1990-ben kezdtem a vagyonőri munkát .
  vizsgáztam többször mint itt jó pár kolléga.
  jellenleg a harmadik fajta igazolványom van , gondolom emlékeztek a fényképes igazolványokra ami visdzavonásig volt érvényes . most egy fénykép nélkülit kell öt évente cserélni senki nem tudja miért …. bár ötlet az van gondolom mindenkinek.
  1990-ben az órabér 120 ft volt + 20-30 forint a kutyára .
  azóta a bérünk nem emelkedett reál értéken semmit …
  én jellenleg 6 órás munkaszerződésel dolgozom napi 13 órát .
  a szerződésemben bruttó 92000 ft munkabér szerepel mindenféle potlékkal együtt.
  természetesen munkaerő közvetitő cég alkalmaz , a munkáltatóm a cégvezető..
  hogy is kezdődik a vagyonvédelmi törvény???
  érdekes hogy köteleznek mindenféle oktatásra stb. de a jogaink semmit nem változnak , lassan nekünk kell elnézést kérni a megfogot személyektől..
  felmerült bennem egy kérdés : ha emlékeztek valamikor régegen a tanfolyami anyagban volt polgári és büntető jog mivel ezek a szakma alapjai .
  én még nem voltam a tovább képzésen de egy kérdés felmerült bennem : 2014 március 15-én változott a PTK. mikor fogunk majd ebből is ujra vzsgázni jó pénzért ??
  További jó elmélkedést a kedves kollégáknak !

 2. Péter szerint:

  Tisztelt Mihu !

  Van a Rendőrségnek saját vagyonvédelmi szervezete ! Viszont az Állami megrendelésekre dolgozik.
  A másik sok Önkormányzatnak van saját vagyonvédelmi cége , nem akarok várost emliteni de van olyan hely ahova csak volt rendőröket vesznek fel ,de a pályázatra bárki jelentkezhet max. választ nem kap.
  a másik miért kell rendőrt hivni : mivel a vagyon őr nem hivatalos személy…
  annyi jogunk van a tetenért személy megfogni és a helyszinen tartani mint más állampolgárnak..
  vizont utána járhatzunk tanuskodni éveket..
  sőt van még egy érdekes probléma : a hivatásos szervek volt tagjaonak alannyi jogon adnak igazolványt a végzettségük után … egy hadtáp tiszthelyetes : szakács hogy lesz vagyonőr ….
  nekünk vizsgázni kellett a PTK-ból és a BTK-ból is..
  Üdv. Péter

 3. Povajacs szerint:

  Nem az a gond, hogy lehúznak, jól jön a potya, hisz a kamarai tagok száma brutálisan megcsappant. Miért is? Mert egy rakás kakát sem ért, nekünk mint vagyonvédelemből élőknek. A gond az, hogy a sok baromságot el is kell olvasni, és még vizsgázni is kell. Csak 1: mi a jóhálaistennek kell nekem vagyonőrnek tudnom, hogy hány évet kap Laja ha szíven döfi Gazsit aki épp élete értelmét tolja a szovjet automata mosógépen.

 4. Orosz László szerint:

  2014.március01-én vizsgáztam Esztergomban.Az oktató azt mondta hogy mi már az új jogszabály alapján vizsgázunk,de a Rendőrségen igazolvány kiváltásakor közölték hogy,nekünk is újból kell vizsgázni,most kérdem én mi az igazság? Ki tud erre választ adni.

 5. Jani szerint:

  Tavaly vizsgáztam le áprilisban mint biztonsági őr az iden levizsgáztam mint fegyveres biztonsági őr fbő-ös lettem honvédségen keresztül és még nekunk is vizsgázni kell mivel nem jó az hogy én egy magasabb szintű vizsgát tettem le ez mért van?A másik amire választ szeretnék kapni az hogy egy takaritó keres 140 ezer forintot és nincs semmi felelőség rajta egy biztonsági őr keres 250 órára ha nem többel 120 ezret és van rajta felelőség stresz.Ez ellen mit csinál a kamara kitalál egy hülyeséget hogy még jobban ki vegye a pénzt a kezünkből.Nem ezt kéne csinálni hanem azt hogy a vagyonőrök és a fegyveres őrök fizetését rendesen megállapítani hogy egy takarító ne röhögjön az ember képébe hogy te menyi fizetést kaptál ennyi órára.Ez ellen ki tud valamit tenni mert a kamara biztos hogy nem csinál semmit.!

 6. Attila. szerint:

  Ez csak mind arrol szol,a kamara ezt is elintézte.Csokkent a bevétel,kitaláltak mást.Mi jon még ezután.Változtak a kresz jogszabályok is.Ujra vizsgázzunk jogsibol is??Ha illetékes olvassa,ezt is gondolja át…

 7. Szilágyi Zsolt szerint:

  szükségemvan a vizsgára

 8. Balcsok László szerint:

  Nagy pénzé megszereztem a vagyonőri vizsgát, közben más területen dolgoztam. Pénteken közölték velem, hogy nem tartanak igényt a munkámra. Mehetnék vagyonőrködni, lenne állásom, ha meglenne az új vagyonőri papírom. De mire azt megszerzem addigra betöltik az állást. Komolytalan az egész. Az egész buliban nincs annyi fizetés, hogy győzzük ebből a munkabérből.

 9. Béla szerint:

  Az a “rendelet”nem is létezik… Újabb kamu lehúzás!
  A hivatalos igazolványra mi is van írva?

  “A személyazonosságot igazoló hatósági igazolvánnyal együtt jogosít fel a tevékenység végzésére”

  ENNYI!!!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

autoalkatreszek24.hu