Hand-In-Scan: biztonságos kézmosással nyerték el a legjobb magyar startup díjat

Hand-In-ScanA szeptember 25-én megrendezett rotterdami konferencián, ahol a V4 országok képviseltették magukat, a Hand-In-Scan csapata nyerte a legjobb magyar startup-nak járó díjat. A DBH Investment Zrt. tőkebefektetése, a XXI. század technológiáját felhasználva, az egészségügyi dolgozók munkáját segítő digitális rendszert fejlesztett ki.

A kórházi fertőzések (HAI – Healthcare Associated Infections) naponta 1,4 millió beteget érintenek és évente mintegy 50-60 milliárd dollár többletkiadást jelentenek még a nyugati világ egészségügyi ellátórendszerének is. A Róna Péter (CEO) és Haidegger Tamás (CEO/CTO) vezetésével kifejlesztett Hand-In-Scan a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel (BME), az Austrian Center for Medical Innovation and Technology-val (ACMIT), illetve a National University Hospital Singapore-al (NUH) együttműködve kifejlesztett kézhigiéné kontroll megoldást a kézmosási technika objektív kiértékelésére és ellenőrzésére hozta létre.

A magyar startup a DBH Investment Zrt. kockázati tőkebefektető segítségével az elmúlt időszakban kiemelkedő szakmai eredményeket ért el mind itthon, mind külföldön. A több nemzetközi szakmai díjjal elismert hazai vállalkozás nagy szerepet játszik a kórházi fertőzések radikális csökkentésében, ezáltal minimalizálva a fertőzésekkel járó extra költségeket, és ezzel is javítva az életminőséget.

A Hand-In-Scan rendszer lehetővé teszi a kézmosás azonnali kiértékelését egy speciális kézfertőtlenítő szer eloszlásának kimutatásával. Ehhez a felhasználóra ártalmatlan, UV-A fény megvilágítást használnak. Az objektivitást – amely a kórházi fertőzések elleni harcban kulcsfontosságú – a képek számítógépes kiértékelésével valósítja meg a rendszer.

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment