Published On: szo, okt 1st, 2016

Harangozó: érdemi pluszinformációt nem kapott a rendészeti bizottság a Magyarországon átutazó terroristák ügyében

nemzetbiztonsag-bizottsag-tablaÉrdemi pluszinformációt nem kapott az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága a Magyarországon átutazó terroristák ügyében a kedden a sajtóban megjelentekhez képest – értékelt Harangozó Tamás, a testület alelnöke a bizottság zárt ülése után.

Harangozó sajtótájékoztatóján azt mondta: “semmilyen komoly és valódi információt” az egyik országos napilap keddi számában leírtakhoz képest a bizottság ülésén nem hallottak, csak apróbb részletinformációkat.

A bizottságot tájékoztatták a magyar, belga és francia hatóságok közös vizsgálatának eredményéről a párizsi terrortámadások vonatkozásában.

Az említett napilap írt arról, hogy a tavaly november 13-ai párizsi és a 2016. március 22-ei brüsszeli merényleteket elkövető terroristasejt több tagja tartózkodott hosszabb-rövidebb ideig Magyarországon.

A politikus azt mondta, mindenki döntse el maga, hogy a rendészeti bizottság ülése egy kampányrendezvény volt-e. Tavaly december eleje óta tudnak a magyar hatóságok az ügyekről, azóta folynak a nyomozások. A kérdés, hogy négy nappal a népszavazás előtt indokolt volt-e az egy éve tartó ügyről tájékoztatás tartani a bizottsági ülésen — tette hozzá.

Harangozó közölte, a Teréz körúti robbantás kapcsán semmilyen új érdemi információt nem kaptak

Harangozó elmondta, hogy legalább két olyan, később terrorcselekményt elkövető ember van, aki nemcsak hogy a magyar hatóságok látókörébe került, hanem intézkedtek is velük szemben. A jelenleg hatályos magyar törvények maradéktalan betartásával ezek az emberek nem tudták volna akkor és ott azokat a cselekményeket véghezvinni, amiket végül elkövettek — tette hozzá.

Harangozó közölte, egyikük hat hónapig idegenrendészeti őrizetben lehetett volna, de néhány hét után onnan kikerült.

Szólt arról is, hogy a bizottsági ülésen elhangzottak szerint ezeket az emberek az embercsempészek mellett jó szándékkal és nem közreműködőként civil szervezetek és a magyar hatóságok is mindenféle információval ellátták.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

autoalkatreszek24.hu