Három nap alatt a bíróság elé került az elvetemült kókai rabló

A Nagykátai Járási Ügyészség rablás bűntettének kísérlete miatt gyorsított eljárásában állította bíróság elé azt a férfit, aki egy idős asszonyt akart kirabolni a Pest megyei Kókán.

A vád szerint a bűnügy sértettje, egy idős asszony, 2018. május 1-jén, az esti órákban, egy zarándokútról ballagott hazafelé a Pest megyei Kókán. Egyik kezében egy kisszéket vitt, táskája a vállán lógott. Egy idő után észrevette, hogy egy férfi követi őt.

A férfi utolérte az asszonyt, hátulról megragadta a táskáját, azt el akarta venni tőle, majd egy mozdulattal hátrarántotta a sértettet. A nő elesett, de nem engedte el a táskáját, hanem magához szorította.

A férfi a földön fekvő sértett arcába, testébe többször belerúgott. Az asszony segítségért kiáltott. Az utcában lakók siettek a sértett segítségére, közben a férfit megpróbálták feltartóztatni, sikertelenül.

Az elkövető futva elmenekült, és a közelben lévő náddal, bokrokkal benőtt területen elrejtőzött. A Nagykátai Rendőrkapitányság járőrei rövid időn belül megtalálták, elfogták és őrizetbe vették.

A sértett súlyos sérüléseket szenvedett a gyanúsított rúgásaitól.

A Nagykátai Rendőrkapitányság lendületes és eredményes nyomozását követően a Nagykátai Járási Ügyészség három nap alatt állította bíróság elé a férfit, aki rablás bűntettének kísérletével és súlyos testi sértés bűntettével gyanúsítható.

A Nagykátai Járásbíróság a vádlottat nyolc év börtönbüntetésre ítélte. A bíróság ítélete jogerős.

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment