Hasznos tanácsok kerti bútor választásához

kerti-butor.huEgy praktikusan és tökéletesen kialakított teraszon, kertben lehetősége nyílik kipihenni az egész napos stresszt, feltöltődni, hétvégén kikapcsolódni akár egy nyaraláson a család és a barátok társaságában.

Ahhoz, hogy valóban otthonosan érezhesse magát nemcsak a nappaliban, hanem kültéren is, szüksége lesz kényelmes és időtálló kerti bútorokra, valamint egyéb, a hangulatért felelős kiegészítőkre. Tekintsen úgy teraszára, kertjére, mint a nappalija meghosszabbítására, és rendezze be ízlésének, elvárt komfortjának megfelelően. Milyen szempontok alapján válasszon kerti bútorokat? Hogyan rendezze be kültéri nappaliját? Erre adunk válaszokat.

A terasz funkciója a leglényegesebb

Ne a gombhoz válasszon kabátot, hanem a kabáthoz gombot a harmónia, a használhatóság érdekében. Első körben határozza meg, milyen célra szeretné kültereit használni: csupán a reggeli kávé elfogyasztására, családi, baráti ebédekhez, vacsorákhoz vagy party helyszínként, esetleg napozáshoz? A Kerti Bútor Webáruház kerti bútorai minden igényt kielégítenek, esztétikusak, kényelmesek és időtállóak.

Amennyiben gyakran szeretne grillpartykat rendezni, nemcsak kerti sütőre, kemencére lesz szüksége, de kerti asztalokra, székekre, illetve egyéb praktikus kiegészítőkre is.

Ha pihenés, napozás a cél, kényelmes kanapék, lounge szettek és nyugágyak közül választhat.

Élénk társasági életet él? A kerti party kellékeket, bárasztalokat, ötletes hűtőket Önnek találták ki. Nemcsak praktikusak, de össze is hozzák a meghívottakat, hiszen ideális tárolóhelyül szolgálnak a különféle italoknak, snackeknek.

Milyen egyéb szempontokat kell figyelembe vennie?

Az elképzeléseknek, álmoknak sokszor a rendelkezésre álló terület szab határt, ezért választás előtt célszerű pontosan lemérni a területet, nem csak megsaccolni, ugyanis a kerti bútorok használhatóságát nagymértékben megszabja helyigényük.

Nagy rendelkezésre álló terasz, tér esetén érdemes lehet különböző zónákat kialakítani, hogy meglegyen a pihenés, az étkezés és társasági élet helye, valamint ahol vannak gyerekek, az ő birodalmuk is.

Kisebb terasz esetén el kell dönteni, hogy melyik funkció a legfontosabb számunkra, és annak megfelelően berendezni.

Az éghajlat, a terasz tájolása szintén fontos szempont, amely meghatározza a kertberendezés anyagát. Ma már alapvető elvárás a kerti bútorokkal szemben a kényelem mellett a tartósság és a gondozásmentesség is, ennek megfelelően többféle anyagból választhatunk. A minőségi kerti bútorok hosszú éveken át szolgálják kényelmünket, szépségükkel hozzájárulnak elégedettségünkhöz.

Ezekről se feledkezzen meg

Az árnyékolás szükséges plusz, amelyen nem éri meg spórolni, hiszen a használhatóságot, a komfortot nagyban befolyásolja. A választék óriási, a napernyőktől kezdve a napvitorlákon át a pergolákig minden megoldás szóba jöhet a pénztárcánk, ízlésünk, kritériumaink tükrében.

A kültéri kiegészítők komoly látványelemek egy teraszon, kertben, ezért ezekre is figyelmet kell fordítani.


 

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment