Informatikai fejlesztés gyorsítja a bírósági ügyintézést

birosag-szamitogepAz Országos Bírósági Hivatal (OBH) a Svájci-Magyar Együttműködési Program keretében közel 200 millió forint értékben szerez be 781 tárgyalótermi, 219 irodai munkaállomást és irodai monitort. Az ezer új munkaállomásnak köszönhetően javulhat az informatikai biztonság, illetve a bírósági ügyintézés is gyorsabbá válhat. Az erről szóló megállapodást ma írták alá a nyertes konzorcium képviselőjével.

A mintaprojektnek minősített Svájci-Magyar Együttműködési Program célja a bíróságok fizikai és informatikai biztonságának elősegítése, az ügyfelek biztonságérzetének javítása, illetve a hatékonyabb ügyintézést elősegítő adatbázis-kapcsolatok kialakítása — számol be az Orientpress Hírügynökség.

A Svájci Hozzájárulásból megvalósuló „A bíróságok ellátása biztonságot növelő berendezésekkel és informatikai alkalmazásokkal’ című projekt során lezárult a „Munkaállomások beszerzése” tárgyú közbeszerzési eljárás. Ennek keretében a legjobb ajánlatot a Delta Systems Kft-t, a Delta Services Kft-t, illetve az Invitel Technocom Kft-t tömörítő konzorcium tette 192 570 543 forintos vállalási árral.

Az OBH elnökének kiemelt stratégiai célja a tárgyi feltételek biztosítása, ezért a szerződés szerint az Országos Bírósági Hivatal 781 tárgyalótermi, 219 irodai munkaállomást és 219 darab irodai monitort szerez be. A korszerű informatikai eszközöknek és munkaállomásoknak köszönhetően a XXI. századi elvárásoknak megfelelő informatikai biztonság valósulhat meg, illetve a bírósági ügyintézés gyorsabbá és egyszerűbbé válhat.

A munkaállomások beszerzéséről szóló szerződést Kis Gergely, az Országos Bírósági Hivatal Projektirodájának főosztályvezetője és Szűcs Norbert, a Delta Systems igazgatója írta alá.

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment