Published On: hét, dec 12th, 2016

Kósa: a radikális szervezetek elleni nyomozás szabályozási feladatokat adhat

A radikális szervezetek elleni nyomozás szabályozási feladatokat vonhat maga után – mondta az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke az M1 aktuális csatornán.

Kósa Lajos jelezte: Pintér Sándor belügyminiszter arról tájékoztatta az országgyűlési bizottságot, márciusban jut el a nyomozás addig, hogy szabályozási következtetéseket lehessen levonni belőle.

Meg kell vizsgálni például annak a lehetőségét, hogy megfelelően büntetik-e azt, aki kiskorúakat emberek meggyilkolására oktat, nevel vagy kiképez, ebben az ügyben ugyanis voltak ilyen gyerektáborok – közölte.

Hangsúlyozta: minden olyan szervezkedés veszélyes, amely arra alakul, hogy erőszakkal megdöntse az államrendet, embereket gyilkoljon meg.

A Magyar Nemzeti Arcvonallal kapcsolatos nyomozásról úgy fogalmazott: “ezek nem azok a szalonnácik, mint a kilencvenes évek közepén Potyka bácsi, Bácsfi Diána, hogy ott hőbörögtek a Parlament előtt, de igazából nem volt arra utaló jel – túl azon, hogy elfogadhatatlan eszméket terjesztettek -, hogy erőszakra hajlamosak lennének”. A mostani ügyben több tucat fegyvert foglaltak le, ami önmagában bűncselekményt jelent, és a gyanú szerint a csoport olyan eszméket terjesztett, amelyek az államrend, a demokrácia erőszakos megdöntésére irányulnak.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

autoalkatreszek24.hu