Letartóztatásban a rendőrökre támadó anya és két gyermeke

fejsze baltaA Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség csoportosan és felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt rendelt el nyomozást.

2021. december 19-én egy nyírségi család nagyobb mennyiségű alkohol elfogyasztásával járó ünnepséget tartott egyik gyermekük születésnapja alkalmából. Amikor az ital fogyni kezdett, a család tagjai közül többen átmentek a közelben lakó kocsmároshoz, jogtalanul bementek a zárt udvarra és ott alkoholt követeltek, amit azonban nem kaptak meg. A kocsmáros értesítette a rendőrséget, akik a hangos zene miatt és a várható újabb jogsértés megelőzése céljából intézkedni kezdtek.

Eközben az ittas állapotban lévő 16 éves fiú és 50 éves anyja visszamentek a kocsmároshoz és a kaput éppen bezárni készülő feleségét a földre lökték és bántalmazni kezdték. A cselekményt észlelő rendőrök megakadályozták a további bántalmazást és lefogták a fiatalkorút, amikor a fiú 19 éves nővére odalépett és – miközben számos jelenlévő indulatosan és ellenségesen kiabált az intézkedés miatt – lábon rúgta az egyik rendőrt.

A rendőrök figyelmének megoszlását kihasználva a fiatalkorú kiszabadult a fogásból, magához vett egy 90 centiméter hosszúságú fejszét, és a rendőröket megöléssel fenyegetve azt kiabálta, hogy takarodjanak onnan. Eközben az anya egy könnyfakasztó spray-t hozott elő és annak használatával fenyegette a rendőröket, majd a lánya is bekapcsolódott a fenyegetésbe, míg a fia a fejszét lengette és egy nagytestű kutyát kötött a bejárati ajtó elé, hogy a rendőrök ne tudjanak bemenni.

A rendőrök megerősítő erőt kértek a helyszínre, akiknek a segítségével helyreállították a rendet, a családtagok az erősítés megérkezéséig folyamatosan fenyegették az eljáró rendőröket és akadályozták az intézkedést.

A nyomozó ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki mindhárom elkövetőt, majd indítványozta letartóztatásuk elrendelését. A nyomozási bíró egyetértve az ügyészi indítvánnyal, elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását.

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment