Published On: szo, jún 17th, 2017

Nagy területek megfigyelésére fejlesztett új generációs kamerákat az Axis

Új generációs kamerákat mutatott be az Axis Communications. A társaság új kamerái az eddiginél is gyorsabb és pontosabb „pan & tilt” irányítást tesznek lehetővé, megkönnyítve ezzel nagy kiterjedésű területek megfigyelését, a kerítésvédelmet vagy a határsáv-ellenőrzést.

A valós idejű irányítás azonnali beavatkozási lehetőséget biztosít a biztonsági riasztások és incidensek esetén. A fejlett funkcióknak köszönhetően az új generációs kamerák kevesebb eszközzel képesek biztosítani a nagy kiterjedésű ingatlanok megfigyelését, emellett pedig 360 fokos körbetekintést és 135 fokos függőleges forgatást tesznek lehetővé.

Az Axis legújabb, dupla lencsével és hőalapú funkciókkal rendelkező „positioning” kameráival ismét a magán- és közszférában felmerülő legégetőbb megfigyelési igényekre válaszol.

„Az ügyféligények, lényegüket tekintve, mind ugyanarra az igényre vezethetők vissza: a gyors azonosításra, valamint az ingatlan területén vagy a kerítésnél felmerülő eseményeknél szükséges gyors reagálásra” – mondta Michael Chen, az Axis globális termékmenedzsere.

A megfigyelést igénylő ingatlanok egyes esetekben hatalmasak, akár több ezer hektár alapterületűek is lehetnek, amelyek határvédelme több száz kilométer hosszan tehet szükségessé megfigyelési megoldásokat – ilyen körülmények között pedig a statikus kamerák szinte használhatatlanok. Ennélfogva a „pan & tilt” (PTZ, pásztázás és billentés) funkciók nélkülözhetetlenek, az Axis új kamerái pedig ezeket a képességeket most egy teljesen új szintre emelik.

Az új, „positioning” kamerák funkció:

  • nagy sebességű és remegésmentes PTZ mozgatás folyamatos pásztázás mellett beépített elektronikus képstabilizáció (EIS), amely csökkenti az ingatag rögzítésből vagy a szélnek való kitettségből adódó rezgéseket,
  • SFP slot a könnyű kábelezés érdekében, valamint gyors és hatékony telepítés a nagy távolságot felölelő üvegszálas kapcsolaton,
  • hatékony helyzetbeállítás (positioning) funkció még erős szélben és nagy hőingadozás mellett is,
  • rugalmas felszerelési lehetőségek – közvetlenül oszlopra, falra vagy póznára.

Az Axis új szériája hő- és PTZ-kamerákat, valamint olyan duplalencsés PTZ-eszközöket foglal magába, amelyek a vizuális nézőkép mellett hőképet is biztosítanak.

Az AXIS Q8641-E és az AXIS Q8642-E PT hőkamerák

A hőkamerák kiemelkedő hőkontrasztot és tízfokos látóteret biztosítanak, amelyek az analitikával kiegészülve nagy hatótávolságot és az azonnali vizuális megerősítés lehetőségét nyújtják az operátor számára.

Az AXIS Q8685-E/-LE hálózati PTZ-kamerák

Az új PTZ-kamerák kiváló felvételi minőséget, 1080p HDTV felbontást, harmincszoros – fókusztartó – zoomot és rendkívüli fényérzékenységet kínálnak. Az Axis Forensic WDR (wide dynamic range) funkciója, valamint a gyenge fényre fejlesztett érzékenység még rossz fényviszonyok között is a legjobb képfelhasználást biztosítják.

Az AXIS Q8741-E és Q8742-E duplalencsés hálózati PTZ-kamerák

A duplalencsés PTZ-kamerák két élő video-stream olyan kombinációját biztosítja, amelyből az egyik az észlelésre és megerősítésre megfelelő hőérzékelőtől, míg a másik az azonosításra alkalmas nagy felbontású képérzékelőtől származik. A kamerák harmincszoros zoomolást kínálnak, a Forensic WDR, valamint a gyenge fényre fejlesztett érzékenység mellett.

Mindezek mellett az AXIS Q8741-LE, a Q8742-LE és a Q8685-LE hosszú élettartamra tervezett és nagy hatótávolságú infrával is rendelkeznek, amely biztosítja, hogy a kamera éjszaka is „jól lásson”. Olyan területeken, ahol nagy az esélye a porral, sóval vagy homokkal való beszennyeződésnek – mint például a közlekedési forgalom megfigyelése során, repülőtereken, kikötőkben, vagy akár a térfigyelésben –, a kamerákat távoli karbantartó funkcióval látják el.

Az új generációs kamerák 2017 második, illetve harmadik negyedévétől érhetők el az Axis disztribúciós hálózatában.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

autoalkatreszek24.hu