Nem törte meg az áldozat ellenállását a rabló nemi szervének látványa

benzinkútA letartóztatását indítványozta az ügyészség a rablónak, aki a kocsiját tankoló férfitól akart erőszakkal pénzt szerezni – a Fővárosi Főügyészség sajtóközleménye

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség indítványozta annak a 23 éves férfinak a letartóztatását, aki még 2020. december 20-án, vasárnap dél körül próbált meg egy ferencvárosi benzinkútnál egy férfit kirabolni. A nyomozás eddig adatai szerint az ittas állapotú elkövető a benzinkútnál éppen gépkocsiját tankoló férfit –a későbbi sértettet – leszólította, tőle pénzt kért, aki azt azzal hárította el, hogy kéregetés helyett inkább menjen dolgozni.

Ekkor a gyanúsított közölte áldozatával, hogy „De adni fogsz!” majd a gyomorszáján, vállán és a fején is több alkalommal közepes erővel ököllel megütötte a védekező sértettet. Az esetre felfigyelt egy közelben tartózkodó másik férfi is, akinek a közbeavatkozását követően a gyanúsított egy kicsit eltávolodott a sértettől. Ezután a támadó ismét közelített a sértetthez, annak gépkocsiját leköpte, őt újra lökdösni kezdte, továbbá nemi szervét elővéve a sértettet és annak családját hangosan fenyegette. Ezután a rabló bármilyen érték megszerzése nélkül elhagyta a helyszínt – nem sokkal később őt a ferencvárosi nyomozók fogták el.

A rablás bűntettének kísérlete megalapozott gyanújával kihallgatott büntetett előéletű, jelenleg összesen hat további büntetőeljárás hatálya alatt álló férfi letartóztatásba helyezésére vonatkozó indítványát a kerületi ügyészség a bizonyítás megnehezítésének és a bűnismétlés veszélyének reális lehetőségére alapítja.

A kényszerintézkedés tárgyában a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája a mai napon dönt.

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment