Published On: ked, Már 5th, 2013

Nincs mese, indul a vagyonőrök képzése

Indul a vagyonőrök képzése. A 2012. évi CXX. törvény és a decemberben megjelent 68/2012. (XII. 14.) BM rendelet értelmében 2013. január 16-án együttműködési megállapodás született a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara és a Belügyminisztérium Oktatási, Képzési és Tudományszervezési Főigazgatósága között. Az ebben foglaltaknak megfelelően a kamara az informatikai fejlesztéseket elvégezte, február 15-től a regisztrációs felület elérhető, melyen már az első időszakban hetente több mint ezren regisztráltak.

A csoportos bejelentkezések a cégek részéről a képzésre és vizsgáztatásra folyamatosak. A képzés anyaga a kamara szakértőinek gondozásában és a BM OKTF szakértőinek bevonásával elkészült. Az oktatási anyagot a Magyar Rendészettudományi Társaság véleményezése után a BM OKTF főigazgatója hagyja jóvá, ezután öt munkanapon belül elérhető lesz az informatikai fejlesztők jóvoltából. Az első képzésekre és a vizsgákra várhatóan március második felétől kerül sor — tette közzé a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara.

Displaying 13 hozzászólás
Have Your Say
 1. OKÉ! de akkor a rendőröket, tűzoltókat, katasztrófa védelmiseket, polgárőröket is vizsgáztassák 5 évente.!!

 2. Molnár Károly szerint:

  Sót a bm összes dolgozoját és a belügy minisztert is mert aki ezt kitalált az nem normális . Nemgyőzünk fizetni Pintér úr mit akar ???????????

 3. Molnár Károly szerint:

  Jöjjön ide szabolcsba és dogozzon 280 ft -os órabérért

 4. Soós József szerint:

  Engem megkérdezett valaki? Ha a kamara kötötte a megállapodást akkor nekem (mint nem kamarai tagnak) mi közöm ehhez? Ezek után ha emelkedik az olaj ára be kell fizetnem a büdzsébe?
  És ha mégis levizsgázom akkor az ÖSSZES szakma vizsgázzon újra…Kezdve a doktorokkal az ügyvédekkel,jogászokkal stb….

 5. Füzesi Béla szerint:

  Én keresek más munkát! Ennyi pénzt fizetnek bármilyen segédmunkáért.
  Egyék meg amit főztek! Remélem mindenki az utolsó hónapra tartogatja a vizsgát, mert addigra lehet, hogy valamelyik párt kivizsgáltatja a jogászokkal, bírósággal, és ha már levizsgáztál, nem fizetik vissza a pénzt. van 1 évünk, hogy valaki lépjen!

 6. Péter szerint:

  Ez megint csak szánalmas pénzlehúzás. Épp a Személy-és Vagyonőri kamara tagjai (akik 15 év alatt semire sem jutottak) csak épp a kötelező kamarai dijjakon meggazdagodtak.
  Azon exrendőr kamarai vezetők jártatják most is a “szájukat” a minőséggel kapcsolatos elvárásokat:
  Akik, uralják, és kartellben egymás között vezetik a piacot…
  Akik, szervezték a silány oktatásokat… már szinte nagyüzemi módon, teljes mértékben szinte futósszallagon gyártva a bizonyitványos embereket, csak azért, hogy jó sok pénz zsebre rakjanak, az oktatásokból… és a vizsgáztatásokból.
  És most ők vanank fennakadva a minőségen?
  Anno nekünk 1994-ben majd egy év volt a rendörtiszti sulin, a felkészités majd a vizsga.
  Alap követelmények:
  – Katonaviseltség, legalább 172 cm magasság, sporolói múlt, IQ teszt, pszihologiai vizsga, sőt minden tekintetben elfogadható megjelenés!
  De, a sok exrendőr az oka a szakma tönkrtételének…
  A kapzsiságuk!
  Mert, aki kamarai tisztséget tölt be volt rendörként, annak “véletlenül” épp vagyonvédelmi cége is van!
  Nem érdekes?
  Mindenki tudja, hogy a magyar vagyonvédelmi cégek vezetői, szintén 99%-ban csak volt rendőrök.
  Akik a volt rendöri befolyásukat, “ismeretségüket felhasználva” gyakran törvénytelen eszközökkel szereznek munkát….
  Tehát innentől, a volt rendőr kollégák persze alapjaiban összetartanak, és a munkavállalót miután eltörölték a kötelező kamarai dijfizetést, látható, hogy nagyon hamar megtalálták és így potolják a kiesett kamarai jövedelmük pótlását!

 7. Király Lajos szerint:

  Tudomásom szerint ez egy szakma! Mióta kell újra vizsgáznia annak,akinek bármilyen szakmálya van?

 8. Király Lajos szerint:

  Tudomásom szerint ez egy szakma! Mióta kell újra vizsgáznia annak,akinek bármilyen szakmálya van?Hányszor kell egy szakmából vizsgát tenni?Ha az államnak nincs pénze,csökkentse a parlamenti képviselők bérét.Ne minket húzzon le pénzel!

 9. Szabó László szerint:

  Az lehet itt a gond, hogy annyira kevés befizetője maradt a díszes kamarának, hogy nehéz kifizetni a “tisztség”viselők pénzét. Így mint ex rendőrök, belügyesek szóltak a kereszt-apunak Her Pintér Civil securitinak ,hozzanak már össze egy kis rendeletet azzal a célzattal, hogy nekik jó legyen. Durrog majd a nép de van aki csak zsebpénz biztosítása okán vagyonőrködik, meglett korú 45-50 éves nyugdíjas katonákra rendőrökre gondolok. No ők ezt a kis pénzt vígan ki fogják fizetni, és nem is fogják sértve érezni magukat hisz számukra az igazolvány ugye képzés nélkül járt eddig. Mi meg ugye többiek csak nyelünk egyet újra, meg újra. No így működik egy állami maffia polipkarjaival átszőve mindent. Csak azt szeretném tudni milyen jogi eszközökkel lehetne ez ellen fellépni.
  Egy régi cikk : még 2011-ben írtak a kamarai tisztségviselők javadalmazásáról, és már akkor sem kaptak keveset.
  http://fn.hir24.hu/itthon/2011/04/20/ime_vezetoink_fizetese

  Szintén főállásban látja el tisztét a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara (SZVMSZK) elnöke, Német Ferenc, keresete 600 ezer forint. Költségtérítést átalányban kap (gépkocsi, telefon, számítógép, stb.) 500 ezer forintot. A gazdasági alelnök Prépost Tibor nyugdíjas (2 napot dolgozik bent, 2 napot otthon) evás egyéni vállalkozó, 500 ezer forintot számláz, amiben benne van a költségtérítés is. Székesfehérvárról jár be, plusz a rendezvényekre is megy (a szállását ilyenkor a havi díjból fizeti). A kamara nevében kb. évi 20 000 km-t autózik. Az adatok nem érhetőek el a szervezet honlapján, de az elnök azt mondta, ha az fn.hu kéri, azonnal kirakják. Nem kértük.

 10. kiscigány szerint:

  Ez nem Pintér, ez egy majom.

 11. LACI szerint:

  […]
  Kedves Laci!
  Megértjük az indulatát, s habár sokmindenben igaza van, nem szeretnénk senkivel sem pereskedni, pláne úgy nem, hogy esélyünk sincs a nyerésra. Barátsággal: -szerk-

 12. Zoltán szerint:

  Kérem, nem kell csodálkozni semmin , ez itt Magyarország ! Ha tetszik ha nem, mi engedjük meg a semmire kellő vezetőinknek, hogy ezt tegyék velünk ! Teljesen mindegy miről van szó ! Soha össze nem fogunk, soha ki nem állunk az érdekeink mellett. Természetes, hogy a fejünkre sz…k . Én kb 4 hónapon keresztül jártam délutánonként / heti 3 alkalommal / 16 éve./ tanfolyamra ! Ennyi időn keresztül oktattak bennünket , Az utóbbi időben ezt az időszakot 3 hétvégére + a vizsga idejére szorították le . Olyan embereket jutottak igy ” “szakmához ” Akiknek valahol máshol lenne a helyük ! De ezért ne minket hozzanak lépés kényszerbe, hanem a gyorstalpalókat ! Egyébként aki ezt a rendszert ilyenné tette, Vállalja az anyagi háterét az és ne a szerencsétlen , éhbérből élőkön ,élősködjenek ismét ! Bebizonyítva milyen aljas emberek is tulajdon képen !

 13. G.Zsolt szerint:

  2014.05.05 van és még nem fizettem be a csekket mert nincs miből. nagyon félek,hogy mi lesz így mert dolgozni meg kell.
  Hát ennyi.
  Most próbálok intézkedni kölcsön kérni valakitől de nem tudom sikerül e?
  És akkor oda az állásom. 🙁

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aspectis