Private Sentinel: a közösség ereje legyen veled!

Private-SentinelSajnos nem csak minden pofon mellé, de minden veszélyben lévő személy mellé sem lehet rendőrt állítani: szerencsére akadnak “okos” megoldások. A Private Sentinel Ltd. hosszú évek óta fejleszt okoseszközökre tartalmat, s a cég vezetése néhány nagy port kavart hazai kriminalisztikai esemény hatására úgy döntött, hogy kifejlesztenek egy személyvédelmi applikációt.

Nem egy egyszerű pánikgombhoztak létre, hanem egy átgondolt, funkcionálisan hatékony megoldást, amely valódi segítséget nyújthat vészhelyzet esetén. A Private Sentinel alkalmazással a bajba jutottak a közösség erejét hívhatják segítségül.

Az alkalmazás riasztás esetén automatikusan sms-eket, emaileket küld szét előre beállított személyeknek. Ezen kívül posztokat küld a közösségi felületekre: a felhasználók Facebook, Twitter és Google+ oldalain üzenet jelenik meg arról, pontosan hol, milyen típusú segítségre van szükségük. Az alkalmazás telepítésekor minden felhasználóra kiterjed ez a közösségi védelem, de ezzel egyidőben “Sentinellé” is válik.

A bajba került felhasználóhoz közel lévő húsz “sentinel” is riasztást kap. Egy interaktív térkép segítségével valós időben tudják követni az eseményt (tűzeset, támadás, baleset, terrorcselekmény), így lehetőségük nyílik arra, hogy valamilyen módon segítsenek, vagy értesítsék a hatóságokat.

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment