Published On: ked, jún 27th, 2017

Rémisztő állapotok egy budapesti pékségben, lépett a Nébih

Súlyos élelmiszer-higiéniai és élelmiszer-biztonsági hiányosságok miatt azonnali hatállyal felfüggesztette egy budapesti pékség működését a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) – közölte a hivatal.

A közlemény szerint a cégnél számos hibát tárt fel a hivatal: az üzem takarítatlan és poros volt, a ládamosót a hiányzó csapok, míg a kelesztőt a szétesett gőzelvezető miatt nem lehetett használni. A falakat penész és pókháló borította, az adalékanyag-raktárban pedig egérürüléket találtak.

Emellett a működtetők nem tudták felmutatni a személyzet egészségügyi alkalmasságát igazoló papírokat, valamint az üzemeltetőnek nem volt igazolása a tervszerűen végzett kártevők elleni védekezésről sem – közölték.

Hozzátették: az ellenőrzés során csaknem egy mázsa jelöletlen, valamint lejárt minőség-megőrzési idejű élelmiszert, illetve alapanyagot kellett kivonni a forgalomból.

Az üzem működését azonnali hatállyal felfüggesztette a Nébih, az eljárás folyamatban van, az ügyben több százezer forintos bírság várható, újranyitására csak az ismételt helyszíni ellenőrzést követően lesz lehetőség – olvasható a közleményben.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

autoalkatreszek24.hu