Published On: ked, feb 7th, 2017

Terrortámadás ellen védheti az épületeket egy új magyar termék

Megkezdte az iparszerű termelést az Aluinvent Zrt. a Miskolchoz közeli Felsőzsolca ipari parkjában lévő gyártócsarnokában, ahol évente ezer tonna alumíniumhab gyártását tervezi, a hétszáz millió forintos beruházást Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter adta át pénteken.

Beszédében a miniszter megállapította: Magyarország fejlődése és gazdaságának sikere nagymértékben azoktól a vállalkozásoktól függ, amelyek képesek az innovációra és az újítások gyors ipari alkalmazására.

Mint mondta: Magyarország igyekszik versenyképességét javítani, a növekedési ütemet emelni, új iparpolitikát megvalósítani, úgy, hogy mindez a kereskedelemben is hasznosuljon – mondta, hozzátéve: gyorsuló ütemű, de kiegyensúlyozott és fenntartható gazdasági növekedéssel számolnak, amelynek üteme 2017-ben és 2018-ban is meghaladhatja a négy százalékot.

Varga kiemelte: a magyar gazdaság jó teljesítményének köszönhető, hogy egyszerre lehet jelentős béremeléseket és adó- és járulékcsökkentéseket elindítani. A döntések sorozatával sok százmilliárd forintot hagy a munkahelyeket létrehozó és fenntartó hazai gazdasági szereplőknél a kormány.

A nemzetgazdasági miniszter kitért arra is, hogy az Európai Uniótól származó támogatások nagyobb részét a gazdaság fejlesztésére fordítja a kormány, ugyanakkor fontosnak nevezte a hitelezés beindítására meghozott intézkedéseket is. Kitért a foglalkoztatás alakulására, kiemelve, hogy a hat évvel ezelőttihez képest ma már 700 ezerrel többen dolgoznak, a munkanélküliek száma pedig 205 ezerre csökkent.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyéről szólva megjegyezte, a foglalkoztatottak száma 2010 és 2016 között az országos átlagnál gyorsabb ütemben, több mint 20 százalékkal emelkedett. Jelentős javulást és felzárkózást jelez az is, hogy míg 2010-ben Borsod-Abaúj-Zemplén megyében volt a legmagasabb a munkanélküliség, addig 2016-ban már a 15. helyen állt a megyék rangsorában.

Varga emlékeztetett arra, hogy a száz százalékban magyar tőkével alakult Aluinvent Zrt. elmúlt év októberében a hónap startup vállalkozása lett a Díj a Sikeres Vállalkozásokért sorozat keretében. A cég akkor még mindössze tizennyolc embert foglalkoztatott, a pénteken átadott beruházásnak köszönhetően a létszám ez év végére eléri a negyvenet, a jövő év végére pedig további hetven emberrel bővülhet az alkalmazottak száma.

Az Aluinvent az alumíniumhabbal elsősorban az építőipart célozza meg, a termék burkolatként, álmennyezetként, légkondicionáló falként és dekoratív csempeként egyaránt használható. Ugyanakkor a gyártósor átállítható robbanásvédelmi blokkok gyártására is, ami elnyeli a robbanások energiáját, így megvédi az épületeket az esetleges terrorcselekményektől. A termék korrózióállósága és újrahasznosíthatósága teljes mértékben környezetbarát.

A gyáravatón Csöbör Katalin a térség országgyűlési képviselője egyebek mellett azt mondta: ez a magyar találmány a jövő anyaga, amely nemcsak az építőiparban, hanem a jármű- és gépiparban, sőt még az űriparban is hasznosítható. “Biztos vagyok benne, hogy a kormányzat minden támogatást megad ahhoz, hogy ez az anyag sikeres legyen” – tette hozzá.

A nyilvános cégadatok szerint az Aluinvent Zrt. utolsó lezárt gazdálkodási évében 2015-ben 43,7 millió forint nettó árbevételt ért el, mérleg szerinti eredménye 43 millió forint veszteséget mutatott. Babcsán Norbert, a cég alelnöke az MTI-nek azt mondta: idén már 500 millió forint árbevétellel számolnak.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

autoalkatreszek24.hu