Tilos a tetoválás és a testékszer az olasz fegyveres erőknél

Biztonsági okokra hivatkozva az olasz hadsereg megtiltotta a katonáknak a tetoválást és a testékszer viselését.

Az olasz sajtó tudomására jutott, hogy a vezérkari főnökség körlevélben rendelte el, hogy ezentúl ne vegyék fel a fegyveres erőkbe azokat, akik tetovált testtel jelentkeznek katonának. Alkalmatlannak kell tartani azt is, aki piercinget visel.

Az előírás a már a fegyveres erőknél szolgáló professzionális katonákra is vonatkozik. A tetováltaknak jelenteniük kell felettesüknek, hány és milyen rajz fedi testüket. Aki elhallgatja a tetoválást, büntetést kockáztat.

Csak az a tetoválás maradhat, amely a test nem látható részét fedi, nem vulgáris, nem erkölcstelen, nem rasszista, nem tartalmaz szexuális vagy a közízlést sértő utalást, nem járatja le az olasz köztársaságot és az olasz fegyveres erőket. A tetoválás nem utalhat politikai vagy vallási hovatartozásra sem – szólt az utasítás.

A fegyveres erők szóvivője szerint a tiltás nem jelent újdonságot, mivel ugyanez már hatályos az olasz rendőrségnél és csendőrségnél is.

A szigorú ellenőrzést biztonsági okok indokolják: “Afganisztánban vagy Libanonban egy karra tetovált egyszerű kereszt is veszélybe sodorhatja a katonát és az egész missziót” – hangoztatta.

Az olasz sajtó szerint a tetoválások eltüntetése nem lesz könnyű, az olasz katonák majdnem mindegyikének karján vagy lábán tetoválás jelzi, melyik alakulatnál szolgál és mely politikai, erkölcsi és vallási értékekben hisz.

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment