Vadászati világkiállítás: a polgárőrség is segíti a közlekedést és a közbiztonság fenntartását

Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnökeA polgárőrség is részt vesz a hétvégén kezdődő Vadászati és Természeti Világkiállítás helyszínein a közlekedés rendjének és a terület közbiztonságának fenntartásában – tájékoztatta az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ).

A közleményben azt írták: a szakmai segítségről Kovács Zoltán kormánybiztos, Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott és Túrós András, az OPSZ elnöke állapodott meg.

Budapesten, a Hungexpo területén az “Egy a természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítást szeptember 25. és október 14. között rendezik meg. A vadászatot, a horgászatot és a természetet bemutató monumentális rendezvénysorozat fővárosi központi rendezvényéhez több vidéki város is csatlakozik eseményeivel.

Az OPSZ közleménye szerint a várhatóan sok érdeklődőt vonzó rendezvények megfelelő biztosítása érdekében kérte a kormányzat a mintegy 65 ezer tagot számláló civil szervezet, az Országos Polgárőr Szövetség segítségét.

A budapesti találkozón Kovács Zoltán és Nyitrai Zsolt is elismerően szólt az idén 30 éves születésnapját ünneplő szövetség munkájáról, amit a települések közbiztonsága és szociális ellátása érdekében tesznek – írták.

A közleményben idézték Túrós Andrást, az OPSZ elnökét, aki a találkozón elmondta, szívesen tesznek eleget a felkérésnek, hiszen a polgárőrök elkötelezettek a saját településük rendjének fenntartása és a környezetvédelem mellett, így a világkiállítás helyszínein is segítik a rendezők és a rendőrség munkáját, közreműködnek a közlekedés rendje és a terület közbiztonságának fenntartásában.

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment