Published On: hét, aug 21st, 2017

Vádat emeltek egy vádlott szökéséért milliókat ígérő férfi ellen

Bírósági eljárásban elkövetett vesztegetés miatt vádat emeltek egy férfi ellen, aki a Fővárosi Főügyészség szerint milliókat ajánlott egy ügyvédnek azért, hogy egyik védencét beszélje rá fogolyszökésre és a belügyminiszterrel kapcsolatos dokumentumok külföldre vitelére – közölte a fővárosi főügyészhelyettes.

Üveges Andrea közleményében azt írta: az előzetes letartóztatásban levő vádlott 2017. február 13-án kereste fel a budapesti ügyvédet arra hivatkozva, hogy polgári jogi kérdésben szeretne jogi tanácsot kérni. Tisztában volt azzal, hogy az ügyvéd egy emberölés kísérlete miatt már bírósági szakban lévő bűnügy vádlottjának védője, és azzal is, hogy az házi őrizetben van.

A vádlott megkísérelte rábeszélni az ügyvédet arra, vegye rá védencét arra, hogy a lábáról távolítsa el a nyomkövetőt, szökjön meg a házi őrizetből, majd a belügyminiszterrel kapcsolatos dokumentumokat vigyen külföldre. Amikor az ügyvéd a kérést visszautasította, a férfi a vád szerint húszmillió forintot ajánlott neki, de hiába.

A főügyészség közleményében nem nevezte meg az ügy érintettjét, de csatolták annak a rendőrségi közleménynek a címét, amelyben az Országos Rendőr-főkapitányság számolt be a férfi március 14-ei elfogásáról. Ebben arról írtak, hogy J. Róbert 58 éves debreceni lakos a találkozó tényét nem tagadta, a bűncselekmény elkövetését azonban igen.

A pestisracok.hu oldal július közepén írt arról, hogy a szervezett bűnözéssel is összefüggésbe hozott férfi vallomásában arról beszélt: “egykori magas rangú titkosszolgálati potentátok milliókat ígértek neki”, ha sikerül külföldön lejáratni Pintér Sándor belügyminisztert az “éjszakai életben szintén jól ismert” T. György segítségével.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

autoalkatreszek24.hu