Published On: hét, jan 16th, 2017

Vasárnap vietnámiak vertek közterület-felügyelőket a Józsefvárosban

Közterület-felügyelőket bántalmaztak a hétvégén Józsefvárosban, az egyik elkövetőt még keresik a rendőrök — olvasható a police.hu-n.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleménye szerint a közterület-felügyelők vasárnap kora délután a VIII. kerületi Golgota téren állítottak meg egy tehergépkocsit, mert a vezetője a kötelező haladási irányt nem tartotta be.

A helyszíni bírság kiszabása során a vietnami sofőr elfutott és rövid időn belül visszatért a főnökével. Amikor meglátták, hogy időközben kerékbilincset szereltek fel az autóra, szóváltás alakult ki és dulakodni kezdtek. A vita közben egy harmadik – egyelőre ismeretlen – társuk is odament, aki egy fémcsővel fenyegette meg a közterület-felügyelőket. Kétszer megütötte egyiküket, majd a csövet a földre dobta és elmenekült. Az egyik vietnami férfi felvette a fémcsövet és azzal ütött rá a másik közterület-felügyelő kézfejére, könnyű sérüléseket okozva.

A dulakodásnak a kiérkező járőrök vetettek véget. A verekedő vietnámi férfit elfogták, előállítása után gyanúsítottként hallgatták ki. Őrizetbe vették és hivatalos személy elleni erőszak miatt nyomozást indítottak ellene, indítványozták előzetes letartóztatásának kezdeményezését. A dulakodás során elmenekült társát továbbra is keresik a rendőrök.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

autoalkatreszek24.hu