A brit légierő négy vadászgépe érkezett járőrszolgálatra Romániába

Royal Air Force (RAF) Eurofighter TyphoonA brit légierő négy vadászgépe érkezett csütörtökön négy hónapos járőrszolgálatra Romániába, a Fekete-tenger partvidékén lévő Mihail Kogalniceanu katonai támaszpontra – tudatta a román védelmi minisztérium.

A Royal Air Force (RAF) Eurofighter Typhoon típusú harci repülőgépei és az ezeket kiszolgáló mintegy kétszáz katona a román légierő vadászgépeivel, illetve katonáival közösen NATO-parancsnokság alatt végeznek megerősített járőrszolgálatot a NATO keleti szárnyának légterében.

Ez a RAF harmadik küldetése a Mihail Kogalniceanu támaszponton a 2017-ben és 2018-ban lebonyolított misszió után. A 2017 óta közösen végzett – a kiküldetést megelőző évben beütemezett – légtérvédelmi járőrszolgálat a reagáló- és elrettentőképesség növelését, a román és s szövetséges légierők együttműködésének erősítését szolgálja – olvasható a bukaresti védelmi tárca közleményében.

Romániában a Krím félsziget 2014-es orosz annektálása óta egymást érik a nemzetközi hadgyakorlatok, amelyek a NATO fekete-tengeri jelenlétének folyamatossá tételével a szövetség délkeleti szárnyának megerősítését, az Oroszországtól tartó tagállamok megnyugtatását szolgálják.

Kapcsolódó cikkeink

One Thought to “A brit légierő négy vadászgépe érkezett járőrszolgálatra Romániába”

  1. Subi

    Gondolom vontatni fogják a román mig21-es gépeket, de különben semmi keresnivalójuk nincs azon a környéken, ezzel is csak a medvét inderlik.

Leave a Comment