A publikáció ideje: 2020. aug. 13.
Külföld / xHeadline | Szerző ©

A három kiutasított orosz diplomata elhagyta Szlovákiát

Szergej Lavrov orosz külügyminiszterElhagyta Szlovákiát a nemkívánatos személynek minősített három orosz diplomata – közölte a pozsonyi orosz nagykövetség.

A szlovák külügyminisztérium hétfőn jelentette be a kémkedéssel meggyanúsított diplomaták kiutasítását. Az orosz diplomáciai tárca tükörintézkedéseket helyezett kilátásba. Szergej Lavrov, az orosz diplomácia irányítója hétfőn úgy vélekedett, hogy mivel Morgan Ortagus amerikai szóvivő egyedüliként méltatta nyilvánosan a szlovák intézkedést, az ügyben az Egyesült Államok lehet érdekelt.

Kedden a pozsonyi orosz diplomáciai képviselet állásfoglalást tett közzé, amely szerint a szlovák lépés “nem konstruktív” és “sajnálatos”, és az orosz fél fenntartja magának a jogot a megfelelő válaszintézkedések meghozatalára. Júniusban Csehország utasított ki két orosz diplomatát, amire Oroszország hasonló módon, két cseh diplomata kiutasításával válaszolt.

Itt elmondhatod a véleményed!

Jó ha tudod, ezeket a html tag-eket használhatod: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Biztonságpiac 2020 Konferencia és Kiállítás — 2020 szeptember 22.