A publikáció ideje: 2020. Sze. 1.

A polgárőrség is segíti az iskolakezdést

A polgárőrség kiemelt figyelmet fordít a biztonságos iskolakezdésre.

Országszerte több ezer iskolában kezdődik meg szeptember elsején a tanítás. Az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) a 2020/2021-es tanévben is kiemelt figyelmet fordít a biztonságos iskolakezdésre, ezért országszerte kétezer egyesület több ezer polgárőre áll készen arra, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan biztosítsák a diákok balesetmentes iskolába jutását.

Ennek érdekében az iskolák közelében továbbra is minden reggel polgárőrök segítik a gyalogos átkelőhelyeknél a zavartalan és biztonságos közlekedést. A polgárőrök megerősített szolgálatot látnak el az iskolák környékén. A napi szolgálatellátás részét képezi az iskolákhoz közeli utcák és közterületek, valamint az iskolásokat szállító autóbuszok, illetve megállóhelyek és a csellengő fiatalok ellenőrzése mind önállóan, mind a társszervekkel – rendőrség és közterületfelügyelet – közösen. Az OPSZ bűnmegelőzési programjának része, hogy a polgárőrség jelzést ad a szolgálat során tapasztalt jogsértésekről és gyanús eseményekről, állandó kapcsolatot tart az oktatási intézményekkel és az iskolaőrökkel.

Itt elmondhatod a véleményed!

Jó ha tudod, ezeket a html tag-eket használhatod: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Biztonságpiac 2020 Konferencia és Kiállítás — 2020 szeptember 22.