A rabló visszatért a tetthelyre, tizennyolc évig elmélkedhet, hogy jól tette-e

maszkos rablóTizennyolc év fegyházbüntetésre ítélte a bíróság első fokon a visszatérő maszkos és parókás rablót – közölte a fővárosi főügyész.

Ibolya Tibor közleményében azt írta, a vádirat szerint a negyvenéves férfi 2019. február 6-án, éjfél körül egy II. kerületi családi házhoz ment azért, hogy onnan értékeket szerezzen. Magával vitt egy fegyvernek látszó tárgyat, a fejére símaszkot húzott, betört a házba, és összekészítette azt, amit el akart lopni. Ekkor azonban hazaérkezett az ott lakó férfi, akit a támadó megfenyegetett a fegyvernek látszó tárggyal és készpénz átadására kényszerítette. A sértett egymillió forintot adott át, majd a rabló a pénzzel távozott.

A férfi a további zsákmány reményében 2019. május 13-án, a délutáni órákban ismét egy fegyvernek látszó tárggyal, vörös parókában visszatért a helyszínre, ahol megvárta és kényszeríteni próbálta a hazatérő sértettet, hogy adjon át még pénzt. A sértett nem tett eleget a felszólításnak, és a szomszéd házak felé segítségért kiabált, amelynek hatására a vádlott elmenekült. A rendőrök néhány nappal később, május 24-én elfogták a férfit, aki őrizetbe és letartóztatásba került.

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség a férfival – mint többszörös visszaesővel szemben – fegyveresen elkövetett rablás, személyi szabadság megsértése és kétrendbeli minősített magánlaksértés miatt nyújtott be vádiratot a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróságra. A bíróság a vádlottat bűnösnek mondta ki a váddal egyezően és 18 év fegyházbüntetésre ítélte, tíz évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától és egymillió forintos vagyonelkobzást alkalmazott vele szemben. A bíróság megállapította, hogy a vádlott nem bocsátható feltételes szabadságra.

Az ítélet nem jogerős, ellene a vádlott és a védő enyhébb minősítés megállapítása és a büntetés enyhítése céljából fellebbezéssel élt. A vádlott jelenleg más ügyben kiszabott, jogerős szabadságvesztést tölti – közölte a főügyész.

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment