A szlovén-horvát határon is segítenek magyar rendőrök

rendőrkontingensA jövőben Szlovénia határőrizeti tevékenységét is segítik magyar rendőrök – közölte a rendőrség.

A Készenléti Rendőrség közleménye szerint Szlovéniába, a határőrizeti tevékenység ellátására az első magyar rendőri kontingens hétfőn indult el Budapestről, a Készenléti Rendőrség központi objektumából.

A magyar rendőrök fő feladatként járőrszolgálatot látnak el a jogellenes határátlépések megelőzése és felderítése érdekében, illetve közreműködnek az embercsempészek és az illegális migránsok előállításában. A rendőrök nemcsak a határ közvetlen közelében teljesítenek szolgálatot, hanem a mélységi területeken található utakon is. A kontingens terepjáróval, éjjellátó készülékekkel, kézi hőkamerákkal támogatja az érintett határszakasz védelmét.

A kontingens tagjai szolgálati felszerelésükkel látják el feladataikat, intézkedési jogosultságukat a fogadó ország rendvédelmi szervének irányítása, felügyelete mellett gyakorolják.

A Szlovéniából hazatérő kontingens tagjaira a magyar állampolgárokkal azonos járványügyi szabályok vonatkoznak. Ha a külszolgálatról visszatérő rendőr részére szükséges a SARS-CoV-2 teszt végrehajtása, annak költségeit a rendőrség állja.

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment