A Terrorelhárítási Központ pályázata

„Technikai és technológiai fejlődés új kihívásai a terrorelhárításban” címmel pályázatot írt ki a Terrorelhárítási Központ Tudományos Tanácsa. A kiírás részleteiről a TEK honlapján (www.tek.gov.hu) tájékozódhatnak az érdeklődők. A legjobb pályázatok készítői pénzjutalomban részesülnek. 

A legújabb tudományos eredmények és technikai újítások a békés felhasználás mellett a biztonsági kockázatot jelentő terrorszervezetek céljait is szolgálhatják, ami szükségszerűvé teszi az új típusú fenyegetettség elleni védekezést.

A terrorelhárítással foglalkozó szervezeteknek nemcsak az elhárítási kapacitás bővítésére kell koncentrálniuk, hanem a megelőzés és a védelmi képességek terén jelentkező kihívásokra is hatékonyan kell válaszolniuk.

A bírálók olyan munkákat várnak, melyek új szempontok alapján, tudományos igényességgel dolgozzák fel a terrorelhárítás napjainkban egyik legaktuálisabb kérdéskörét, feltárják a technológiai fejlődés témakörével összefüggő elhárítási és rendvédelmi, valamint szabályozási feladatokat, és innovatív gyakorlati javaslatokat is adnak ezek megoldására.

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment