Az ivóvíz minőségét javító beruházás kezdődött két településen Szolnok megyében

vizcseppTöbb mint 300 millió forintos ivóvízminőség-javító beruházás kezdődött a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszaörsön és Tiszaigaron, a projekt összesen mintegy kétezer lakos életminőségének javítását szolgálja – tájékoztatta az e célra létrejött önkormányzati társulás az MTI-t.

A közlemény szerint a projekt a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) csaknem 280 millió forintos támogatásával valósul meg.

A két település vízellátása a Tiszaörsön lévő vízműről történik, a szolgáltatott vizet mélyfúrású kutakból nyerik, az ammónia kivételével a vízminőség megfelelő – írták, hozzátéve: a tiszaörsi fürdő esetében a vizet a két település vízellátórendszeréről biztosítják, a beruházás szükségességét az uniós határértéknél magasabb ammónium- és nátriumszint indokolja.

Kitértek arra, hogy Tiszaörs kútjai közül csak egynek a vízminősége és állapota kielégítő, ezért egy új kút fúrása vagy a meglévő felújítása szükséges, kialakítanak továbbá egy tartalék kutat is a településen.  Emellett Tiszaörs és Tiszaigar hálózatán rekonstrukciós és mosatási munkákat végeznek, lecserélik a csővezetékeket, tolózáraknákat és mosatócsomópontokat építenek ki – közölték.

A beruházás a tervek szerint ez év szeptemberében fejeződik be – olvasható a Tiszaörs és Tiszaigar Ivóvízminőség-javító Önkormányzati Társulás közleményében.

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment