Az utastársára támadó férfi büntetésének súlyosítását kéri az ügyészség…

148-as busz… csak azután fel ne mentse őket a bíróság mert őszintén megbánták a tettüket.

A Fővárosi Főügyészség 2020 októberében emelt vádat a 2019 augusztusa óta letartóztatásban lévő, az elkövetéskor 21 éves férfi és társa ellen társtettesként elkövetett életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt.

A Fővárosi Törvényszék 2020. november 26. napján kihirdetett elsőfokú ítéletével a bűnösségét beismerő fiatal férfit bűnösnek mondta ki a vád szerinti testi épség elleni bűncselekményben, amelyért öt év börtönbüntetésre, valamint hat év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ügydöntő határozat ellen az ügyész súlyosabb tartamú büntetés kiszabásáért, míg a vádlott és védője enyhítés céljából éltek fellebbezéssel.

A megállapított ítéleti tényállás szerint a férfi és középkorú ismerőse 2018. május 7-én kora este Csepelen a 148-as buszjáratra tolakodva szálltak fel, amit több utas is szóvá tett. A jármű fedélzetén a fiatalabb elkövető és társa szidalmazni és köpködni kezdte az egyik, magatartásukat kifogásoló, idősebb utast, majd mindketten az üléséről felálló sértettre támadtak. Ennek során annak fejét többször megütötték, a sértett a buszvezető irányába kezdett menekülni. Őt az idősebb támadója követte, újból megütötte, amitől a sértett a busz padlójára esett, majd megpróbált visszamenni a földre esett szemüvegéért, amikor újból ütéseket szenvedett el. A jármű megállása után annak ajtajait a sofőr kinyitotta, ekkor a két támadó a helyszínről elmenekült. A sértett a bántalmazása következtében életveszélyes állapotot eredményező fejsérülést szenvedett el.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a társadalmi együttélés szabályait semmibe vevő, erkölcsi fékektől mentes fiatalabb elkövető büntetésének súlyosítására irányuló ügyészi fellebbezést a Fővárosi Ítélőtáblához benyújtott másodfokú indítványával fenntartotta.

Az idősebbik támadó elsőfokú eljárása tárgyalással folytatódik majd.

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment