A publikáció ideje: 2017. ápr. 6.
Bűnügy / xHeadline | Szerző ©

Azért ütötte meg, mert külföldi volt: első fokon három év börtönbüntetés

A Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség bántalmazással elkövetett közösség tagja elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a bűnügyi őrizetben lévő, 21 éves férfivel szemben.

A férfi 2017. március 17. napján, az esti órákban Tatabányán sétált a barátaival. Az elkövető az utcán észrevette a sértett férfit, elé lépett és azért, mert külföldi volt, egy alkalommal, ököllel közepes erővel megütötte az arcát.

Az ütés következtében a sértett nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, azonban a bántalmazás alkalmas volt nyolc napon túl gyógyuló sérülés okozására.

A járási ügyészség az elkövetőt bíróság elé állította. A Tatabányai Járásbíróság a férfit három év börtönbüntetésre ítélte, és három évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, illetőleg elrendelte az előzetes letartóztatását. Az ítélet nem jogerős, a védelem enyhítésért.

Itt elmondhatod a véleményed!

Jó ha tudod, ezeket a html tag-eket használhatod: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Biztonságpiac 2020 Konferencia és Kiállítás — 2020 szeptember 22.