A publikáció ideje: 2020. Sze. 16.

Benkő: egyre több intézmény vesz részt a kadétprogramban

Benkő Tibor honvédelmi miniszterEgyre több intézmény vesz részt a kadétprogramban – mondta a honvédelmi miniszter.

Benkő Tibor kifejtette: míg tavaly 68 intézményben több mint kétezer diák vett részt a programban, idén már 76 intézmény a része ennek. A kadétprogram három szinten működik. Az első a középiskolákban folyó képzés. Itt a diákok megismerhetik az ország történelmét, katonamúltját, továbbá honvédelmi alapismereteket is tanulhatnak. A képzés végén eldönthetik, hogy katonai vagy polgári irányban tanulnak tovább.

A második szinten állnak a szakképzési centrumok, amelyeknek már eleve az a rendeltetésük, hogy a diákokat az altisztképzésre, a kiválóan végzetteket a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen való továbbtanulásra készítsék fel.

A harmadik szinten működik a katonai középiskola és kollégium, amely a tisztképzés alapját adja. Itt katonai rendnek megfelelően folyik a képzés – mondta Benkő, megjegyezve: korábban 16 ilyen intézmény volt Magyarországon, jelenleg egy van, de terveik szerint legalább tíz lesz.

A miniszter kiemelte: az ország védelme nemzeti ügy, minden magyar állampolgárnak vannak kötelességei. Ha ezt a fiatalok értik és el is sajátítják, az csak az ország javát szolgálja.

Itt elmondhatod a véleményed!

Jó ha tudod, ezeket a html tag-eket használhatod: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Biztonságpiac 2020 Konferencia és Kiállítás — 2020 szeptember 22.