A publikáció ideje: 2015. Sze. 28.
Biztosítók / xSlide | Szerző ©

Biztosítók: a viharok miatt növekszenek a lakáskárok

Vihar BudapestenA biztosítók tapasztalatai szerint az egyre gyakoribb heves viharok miatt növekszenek a lakáskárok, ennek kapcsán arra hívják fel a figyelmet, hogy a tulajdonos által kötött biztosítás nem feltétlenül vonatkozik a bérlő által elszenvedett kárra.

Az MTI tájékoztatására a K&H, valamint az Union Biztosító is azt közölte, hogy a tulajdonos által kötött biztosítás csak a lakás szerkezeti elemeiben okozott viharkárokra vonatkozik, minden más kárra a bérlőnek kell biztosítást kötnie. Amennyiben például a villámcsapás okozta túlfeszültség tönkreteszi a bérlő számítógépét, ezt a kárt nem téríti a biztosító, erre a bérlőnek kell külön biztosítást kötnie. Ugyancsak a külön biztosítás védi a bérlőt a betörés okozta kártól.

A K&H biztosító arról számolt be, hogy az idén augusztus végéig 13 500 lakásbiztosítási kárt rendezett. Az átlagos kárkifizetés 43 600 forint volt, amely tizenhatezer forinttal több az egy évvel korábbinál. A növekedést a viharkárok okozták – közölte a biztosító. Az Union biztosító közleményében arra tér ki, hogy érdemes biztosítást kötni a télire üresen maradt nyaralókra is, mivel a piaci adatok szerint ezek mintegy húsz százalékába betörtek már. A biztosítás díja azonban akár a duplája is lehet a lakásokénak.

Az Union felhívta a figyelmet arra, hogy minden ötödik lakásbiztosítás – mintegy hatszázezer szerződés – évfordulója január 1. A tulajdonosok hamarosan értesítést kapnak a jövő évi díjról, és ha az évfordulót megelőzően harminc nappal nem mondják fel a biztosítást, akkor az tovább él, immár az új díjjal – jelezték.

Itt elmondhatod a véleményed!

Jó ha tudod, ezeket a html tag-eket használhatod: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Biztonságpiac 2020 Konferencia és Kiállítás — 2020 szeptember 22.