Börtönbüntetésre ítélte a haragosaikra támadó szabolcsi férfiakat a bíróság

Resán Dalma, a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivőjeNem jogerősen hat-hat év börtönbüntetésre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék azt a két férfit, aki haragosait akarta megölni 2019-ben a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírbátorban.

Resán Dalma, a törvényszék sajtószóvivője közleményében azt írta, a két férfit – apát és fiát – társtettesként elkövetett emberölés bűntettének kísérlete, magánlaksértés, illetve testi sértés bűntettében találta bűnösnek az első fokon eljáró bírói tanács. A másodrendű vádlottal szemben elrendelték a rá korábban, garázdaság és testi sértés bűntettének kísérlete miatt kiszabott egy év hat hónapos szabadságvesztés végrehajtását is.

A tényállás szerint az idősebb elsőrendű vádlott és öt társa 2019. június 15-én ásóval, kaszával és vasvillával felfegyverkezve elment egy nyírbátori férfi lakóházához, hogy korábbi sérelmei miatt elégtételt vegyen. A bezárt bejárati ajtót benyomva az első- és a másodrendű vádlott bántalmazni kezdte a családfőt, majd a több sebből vérző férfit magára hagyva annak – egy másik szobába bezárkózó – fiát próbálták megverni. A másik négy vádlott nem bántotta a sértetteket, azonban biztatta a támadókat – ismertette a szóvivő.

Az életveszélyesen megsérült férfi életét az időben érkező szakszerű orvosi segítségnyújtás mentette meg, fia nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A két vádlott az előkészítő ülésen beismerő vallomást tett, így esetükben a bíróság a bizonyítási eljárás lefolytatása nélkül hozott ítéletet. Társaik nem ismerték be a bűncselekmény elkövetését, az ő büntetőperük áprilisban folytatódik.

Az ítéletet az ügyészség és a vádlottak tudomásul vették, a védők három nap gondolkodási időt tartottak fenn.

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment