Életet mentettek a polgárőrök

polgárőrÉletet mentettek a polgárőrök: egy utcán fekvő férfihoz riasztották a polgárőröket a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Cibakházán.

Cibakházán látott el közös szolgálatot a cibakházi és a tiszaföldvári polgárőr egyesület. Ekkor érkezett egy jelzés a cibaki polgárőrökhöz, hogy segítsenek, mert egy férfi rosszul lett a nyílt utcán és összeesett, azóta pedig nem mozdul.

A cibakházi polgárőrök a helyszínre vonultak, ahol megtalálták a sérültet, akinek nem volt légzése. EDR rádión értesítették a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenységirányítási Központját, bejelentették az esetet és kérték a mentőszolgálat helyszínre küldését. Eközben a szolgálatban lévő tiszaföldvári egységet is kérték, vonuljanak a sérülthöz. A polgárőrök eközben megkezdték a férfi újraélesztését. Az időközben az esemény helyszínére érkező cibakházi egyesületi vezető levegő befúvást-, míg a többiek mellkaskompressziót alkalmaztak. A mentők kiérkezése után a férfi ellátásában tovább segítettek a polgárőrök a lélegeztetőballonnal.

Szerencsére a gyors segítség és a megfelelő orvosi ellátásnak köszönhetően a férfi állapotát stabilizálták és a mentők kórházba vitték – számolt be a történtekről Kecse László, a Tiszaföldvári Polgárőr Egyesület vezetője.

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment