Elfogtak egy futóra és kerékpárosra támadó férfit

Buki FerencElfogta a rendőrség azt a férfit, aki a gyanú szerint egy futót és egy kerékpárost támadott meg a II. kerületben februárban és áprilisban – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).

A közlemény szerint a 39 éves férfi február 22-én spray-vel lefújt egy futót, majd megütötte egy vascsővel, április 22-én pedig egy kerékpározóra támadt, akit szintén lefújt spray-vel, majd megütött. A BRFK külön nyomozócsoportot állított fel a férfi elfogására, amelynek eredményeként a Kálvária-hegy közelében elfogták a támadót, és előállították a kapitányságra – írták.

Hozzátették: a férfi ellen felfegyverkezve elkövetett garázdaság gyanúja miatt indított eljárást a II. kerületi Rendőrkapitányság.

„Engem április 22-én délután 15.20-kor ért támadás. Velem szembe jött és bármilyen kiváltó ok nélkül először vállal a kerékpárról próbált lelökni, majd ordibálva rámrontott, borssprayvel lefújt és elkezdett egy hosszú tárggyal ütni. Magam sem gondoltam volna, hogy valaha ilyen megtörténik velem, hogy még védekezni sincs lehetőségem, mert azonnal lefújt borssprayvel, ami szinte teljesen elvakított és gátolta az önvédelmet” – írta az Indexnek korábban egy megtámadott bringás.

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment