Elmegyógyintézetbe kerül a bajorországi késes támadás gyanúsítottja

bajor-keses-orultEgészségi állapota miatt előzetes letartóztatás helyett pszichiátriai szakkórházban helyezik el a keddi bajorországi késes támadás gyanúsítottját – közölte a bajor tartományi bűnügyi hivatal (LKA).

A közlemény szerint az orvosi vizsgálatok előzetes megállapításai alapján az emberöléssel és három rendbeli emberölési kísérlettel gyanúsított 27 éves német férfi pszichiátriai betegségben szenved, és “alapos okkal feltételezhető”, hogy tettét a “beszámíthatatlanság vagy legalábbis a csökkent beszámíthatóság állapotában követte el”.

Az LKA a gyanúsított “esetleges migrációs hátteréről az interneten és a közösségi portálokon terjedő híresztelésekre tekintettel” közleményében kiemelte, hogy az illető “nem rendelkezik migrációs háttérrel”.

A gyanúsított az LKA rekonstrukciója alapján a Münchenhez közeli Grafingban kedd reggel tíz perccel öt óra előtt megkéselt egy férfit egy S-Bahnon, amely a helyi vasútállomáson állt, majd a peronon rátámadt egy másik férfira, az állomás épülete előtt pedig további két férfira.

Az egyik áldozat a kórházban meghalt, a másik három áldozat állapota az LKA tájékoztatása szerint stabil.

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment