A publikáció ideje: 2020. aug. 12.

Fennállásának 130. évfordulóját ünnepelték a csabrendeki önkéntesek

Tarlótüzet oltanak a csabrendeki tűzoltókA Veszprém megyei Csabrendek Község Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesülete augusztus nyolcadikán ünnepelte megalakulásának százharmincadik évfordulóját. A rendezvényen az önkéntes szervezetet országos és megyei elöljárók is köszöntötték.

Az ünnepi megemlékezés programját szentmise nyitotta, majd az egyesület által tíz évvel korábban felállított Szent Flórián szobornál helyezett el koszorút a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatójának képviseletében. Bérczi László tűzoltó dandártábornok, országos tűzoltósági főfelügyelő, Dányi Béla tűzoltó dandártábornok, megyei igazgató, valamint Bárány Gábor tűzoltó alezredes, az ajkai hivatásos tűzoltó-parancsnokság tűzoltóparancsnoka.

A koszorúzást követően jubileumi emlékszalagokat kötöttek a csapatzászlóra, az országos főfelügyelő mindezek után ünnepi közgyűlésen köszöntötte az önkéntes szervezetet, méltatta azt a munkát, amellyel több mint egy évszázada hatékonyan hozzájárulnak a település és szűkebb térsége mentő tűzvédelméhez. Tolmácsolta Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatójának köszönetét is tevékenységükért, majd átadta a főigazgató által aláírt jubileumi emléklapot. Dányi a tűzoltók védőszentjét, Szent Flóriánt ábrázoló szoborral köszönte meg a hivatásos tűzoltókat támogató munkát, egyben biztosította a szervezetet arról, hogy a katasztrófavédelem központi és megyei szervei elismerik, szakmailag és eszközökkel továbbra is támogatják a csabrendeki önkéntesek munkáját. Ezt követően Bérczi jelképesen átadta a mentőszervezet pályázaton nyert VW Amarok típusú járművének indítókulcsát Csík Gábornak, az önkéntes szervezet elnökének.

A közgyűlésen a megyei tűzoltószövetség és az önkéntes szervezet elismeréseket adott át támogatóinak és a kimagasló munkát végzett tűzoltóknak. Az ünnepség zárásaként leleplezték a tűzoltószertár oldalán elhelyezett tűzoltó cégért, végül a társszervezetek és testvértelepülések vezetőivel közösen úgynevezett barátságfákat ültettek — számolt be a katasztrofavedelem.hu.

Itt elmondhatod a véleményed!

Jó ha tudod, ezeket a html tag-eket használhatod: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Biztonságpiac 2020 Konferencia és Kiállítás — 2020 szeptember 22.