A publikáció ideje: 2016. nov. 10.

Fogyasztóvédelem: a gyerekruhák több mint háromnegyede nem biztonságos

gyermekruhaGyermekruhákat és cipőket vizsgált a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH), az ellenőrzött 46 féle gyermekruhából és lábbeliből negyven nem felelt meg a biztonsági előírásoknak.

A hatóság keddi tájékoztatása szerint három év alatti gyermekeknek szánt textilruházati termékeket, illetve lábbeliket ellenőriztek, hogy azok megfelelnek-e a jogszabályi előírásoknak. Az ellenőrzés a bevásárlóközpontokra, áruházláncokra, szaküzletekre, piacokra és egyéb kiskereskedelmi egységekre is kiterjedt.

Az NFH kiemelte: a 35-féle gyermekruha közül harminc termék nem felelt meg, mivel a húzóvizsgálat során kis méretű díszítések – strasszok, gyöngyök, szegecsek – váltak le a szövet felületéről, ezért használatuk a fulladásveszély miatt súlyos kockázatot jelenthet a gyermekek számára.

A gyermek lábbelik ellenőrzése során a 11 vizsgált termékből tíz nem felelt meg. A kifogásolt termékek használatakor fennáll a fulladásveszély súlyos kockázata a leváló kis kellékek, díszítések miatt.

Közölték, hogy a textiltermékek 97 százalékánál, míg a gyermekcipők 91 százalékánál címkézési hiányosságot is megállapítottak.

A veszélyes termékek forgalomból történő kivonásáról, illetve a súlyos kockázatú termékek visszahívásáról a területileg illetékes kormányhivatalok intézkednek. A vizsgált termékek listája a hatóság honlapján olvasható.

Itt elmondhatod a véleményed!

Jó ha tudod, ezeket a html tag-eket használhatod: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Biztonságpiac 2020 Konferencia és Kiállítás — 2020 szeptember 22.