Folytatódik a gödöllői bírósági épület rekonstrukciója

Gödöllői járásbíróságFolytatódik a Gödöllői Járásbíróság épületének felújítása – közölte a Budapest Környéki Törvényszék.

A felújítás 2018-ban megszakadt, de most – a sikeres közbeszerzési eljárást követően – folytatódhat, befejezik a fedélszék rekonstrukcióját és elkészítik a végleges tetőfedést. A munkaterületet kedden adták át a kivitelezőknek, amelynek 16 hónap áll rendelkezésére az épület bővítésére és teljes körű rekonstrukcióra – közölték.

A háromszintes épületében tíz tárgyalótermet, 24 irodát, ügyfélközpontot és kiszolgálóhelyiségeket alakítanak ki, így a meglévő alapterület több mint ezer négyzetméterrel bővül. A 2741 négyzetméteres épületben kap majd helyet a Gödöllői Járási Ügyészség is. A helyi védettség alatt álló épület Jablonszky Ferenc építészmérnök tervei alapján épült 1913-ban.

Mivel a bírósági épület “egybeforrt a város történelmével”, nagyon fontos, hogy elkészüljön az épület felújítása és elkerülhető legyen a további külső-belső állagromlása – olvasható a közleményben.

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment