Helikopterrel szállították a partra a Fekete-tengeren elsüllyedt hajó személyzetének egyik tagját

Volgo Balt 179Helikopterrel szállították Konstancára a Fekete-tenger romániai partjai közelében csütörtök hajnalban elsüllyedt teherhajó személyzetének egyik tagját, egy ukrán nőt, miután az állapota súlyosabbra fordult – közölte az Agerpres hírügynökség.

A Volgo Balt 179 teherhajó segélykérését a GSP Falcon román teherhajó legénysége észlelte. A román hajó azonnal a helyszínre sietett, és a 13 fős személyzet egy csónakra menekült tíz tagját kimentette a tengerből. Az ukrán állampolgárokból álló legénység egy tagja eltűnt, két tagja életét vesztette. Oroszország bukaresti nagykövetsége csütörtökön pontosította, hogy a Volgo Balt 179 nem orosz zászló alatt hajózott, amint azt korábban a román hírforrások közölték, hanem a Comore szigetek zászlaja alatt. Román hírforrások szerint a 48 éve épített teherhajó szenet szállított Romániába.

A baleset Konstanca kikötőjétől mintegy hetven tengeri mérföldre (130 km) történt, a nemzetközi vizeken. Amint a hírügynökség közölte, csütörtök hajnalban rendkívül viharos volt a tenger. A víz fölött óránként ötven kilométeres sebességgel fújt a szél, négy méteres hullámokat verve. Az eltűnt tengerészt még keresik a román hatóságok.

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment