Hollandiában már több lengyel árucikket forgalmazó üzletet ért támadás

Tilburg, robbantásA hollandiai Tilburgban újabb, egy hónap leforgása alatt immáron a negyedik robbantásos támadást követtek el lengyel árucikkeket forgalmazó üzletek ellen – írta a Dutchnews holland hírportál.

A hétfő hajnali támadás súlyos károkat okozott az épületben és a szomszédos ingatlanokban, de nem követelt halálos áldozatot.

December 9-én hasonló robbanószerkezetek léptek működésbe az észak-hollandiai Bewervijk és Aalsmeer városában, illetve a délkelet-hollandiai Hertogenboschban három, ugyancsak lengyel boltnál. A robbanások anyagi károkat okoztak az üzletekben, amelyek ugyanazon család tulajdonában vannak. A rendőrség továbbra se talált se gyanúsítottat, se indítékot.

A tulajdonos, az iraki kurd származású Taha Mahmoed úgy nyilatkozott a helyi rádiócsatornának, hogy nem tud arról, hogy családjának ellenségei lennének, de nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy a támadásokat egy üzleti vetélytársa követte el. Mahmoed a rendőrséget lustasággal vádolta.

“Nem tesznek semmit, pedig megígérték, hogy elfogják a bűnöst. Nem is értem, hogy követhettek el robbantásos támadásokat egy ilyen jól működő országban” – nyilatkozta.

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment