Jön a Hacktivity 2012

Október 12-13-án kilencedik alkalommal újra megrendezik a Hacktivityt, Kelet-Közép-Európa legnagyobb független it-biztonsági fesztiválját. Ezer hacker a világ minden tájáról, magyar és külföldi előadások párhuzamosan két szekcióban, interaktív kiscsoportos workshopok, hardver hacking, lockpicking (sérülésmentes zárnyitás) live show, hacker road és többféle verseny értékes nyereményekért!

Az eseményt több évtizedes tapasztalattal és nagy elismertséggel rendelkező szakemberek nyitják meg. Az elmúlt években láthattuk már színpadon Bruce Schneiert, aki az amerikai Economist szerint a világ egyik leghíresebb „security guruja” vagy Szőr Pétert, akit némi túlzással a vírusvédelem atyjaként emlegetnek.

Idén két vezérelőadója is lesz a rendezvénynek. Jeff Bardin, Chief Intelligence Officer a világ egyik legismertebb kiberbűnözés és kiberterrorizmus szakértője Amerikából érkezik. Bardin 2007-ben az RSA konferencián a biztonsági megoldások terén Kiválósági Díjat nyert. Előadásában a nyílt forrású kiberinformációszerzés (OSINT) életciklusával foglalkozik, példákkal illusztrálja a kiber kémkedést, ál-személyiségek létrehozását, blogok, közösségi oldalakon fellelhető információk gyűjtését és elemzését.

A másik vezérelőadó David Pepper az Egyesült Királyságból. Pepper a Thales UK tanácsadó testületének tagja és együttműködik a Deloitte-tal a kiberkockázatok és a nemzeti biztonság kérdésében. Előadásában Pepper bemutatja a kibertér evolúciójának eddigi történéseit és előrevetíti a közelgő trendeket.

A program további előadóinak pályáznia kellett, a Hacktivity-n előadni ugyanis, szakmailag igazán rangos elismerésnek számít. Az eddigi legnagyobb érdeklődés mellett 48 pályázat érkezett be a konferencia programbizottságához. Pályáztak magyar előadók és külföldiek Horvátországból, Németországból, Dániából, Oroszországból, Marokkóból, Izraelből, Indiából és az USA-ból is. A bizottság harminc előadást és öt úgynevezett Hello Workshopot választott ki. A két nap alatt többek között olyan témák kerülnek terítékre, mint iOS (Apple) és Android biztonság, DDOS támadások kivédése, USB-sérülékenységek, adatbázis-biztonság, biometria, webes sérülékenységek, Duqu-, Flame- és Gauss kártékony kódelemzések első kézből.

Az eseményen a nagyon mély technológia ismereteket keresők sem fognak csalódni, hiszen lesz hibakeresés kernel driverekben, behatolástesztelés magas biztonságú környezetekben és rootkitírás böngészőbe beépülő modulokra.

A részletes program itt található.

A tavaly először szervezett és zsúfolásig megtelt termeket eredményező Hello Workshopok idén is folytatódnak, a cél azonos, egy adott témában a résztvevők az elmélettől eljussanak a gyakorlatig. Lesz Hello Injection, Hello CA, Hello forráskód elemzés workshop, valamint egy teljes új Hacking platform bemutatása.

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment