A publikáció ideje: 2020. Sze. 20.
Bűnügy / xSlide | Szerző ©

Kábítószerkereskedő-hálózatot számoltak fel a rendőrök

"kréta", "kristály" és "hópihe" fantázianevű drogokFőként külföldiekből álló, drogterjesztő bandát számoltak fel a rendőrök – közölte a rendőrség.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) közleménye szerint a társaság külföldről beszerzett kokaint és marihuánát árult Budapesten, főleg az egyikük által üzemeltett szórakozóhelyen.

Több hónapnyi nyomozás után kedden délután egyszerre fogták el a banda tagjait. Egy nigériai és egy magyar állampolgárságú gyanúsítottat a VII. kerületben, az utcán, két nigériai állampolgárt egy közeli lakásban fogtak el. A gyanúsítottak a kábítószert megpróbálták lehúzni a vécén, de a rendőrök ezt megakadályozták. Két további, menekülni próbáló gyanúsítottat szintén az utcán fogtak el a nyomozók. Az egyik férfi nigériai állampolgár, a másiknál hamis útlevél volt, az ő személyazonosságát még tisztázzák.

A dílerektől mintegy 380 gramm kokaint, két kilogramm marihuánát, csaknem kétmillió forint készpénzt, valamint a kokain tömbösítéséhez használt prést foglaltak le. A kábítószerek feketepiaci értéke meghaladja a 14 millió forintot.

A KR NNI jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanújával vette őrizetbe a négy nigériai, a magyar és a még tisztázandó személyazonosságú külföldi férfit, akiknek letartóztatását a bíróság elrendelte. A kábítószerelosztóként használt szórakozóhelyet az önkormányzat bezáratta – olvasható a rendőrségi közleményben.

Itt elmondhatod a véleményed!

Jó ha tudod, ezeket a html tag-eket használhatod: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

4iG