Katasztrófavédelem: 400 milliós eszközfejlesztés az önkéntes mentőknél

Az Európai Unió támogatása nyomán 45 quad járművel és a hozzájuk tartozó utánfutóval támogatja 42 önkéntes mentőszervezet munkáját az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) – közölte a szervezet.

Az összesen mintegy kétszázmillió forint értékű járműveket a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében szerezte be a katasztrófavédelem – tartalmazza a közlemény. A quadok mellett 76 szervezet 640 garnitúra általános gyakorlóruhát, illetve tűzoltói bevetési védőruházatot is átvehet; ezek összértéke ugyancsak több mint kétszázmillió forint.

Mint írják: a terepjáró jármű ideális többcélú beavatkozó eszköz az önkéntes polgári védelmi szervezetek számára. Kialakítása, technikai paraméterei szélsőséges időjárási és terepviszonyok között is lehetővé teszik a kárhelyszínek megközelítését, képesek szélsőséges terepviszonyok között, kevésbé teherbíró talajon, valamint meredek emelkedőkön is közlekedni.

A gyakorlóruházati szettek egy-egy dzsekit, kertésznadrágot, normál és téli sapkát, kabátból és nadrágból álló esővédő öltözetet, pólót, a bevetési védőruházatok, pedig sisakot, kámzsát, kesztyűt és csizmát tartalmaznak. Az újabb eszközátadással tovább folytatódik az önkéntes mentőszervezetek mentési képességeinek, technikai eszközeinek fejlesztése – olvasható a közleményben.

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment